Skip to Content

CAL – #249

CAL – #249

Een Mooi Gebaar – #249 – 6 september

speciale steken:

beginpopcorn; 3 lossen, 4 stokjes in dezelfde steek, haal de naald uit de lus, steek de naald in het 1e stokje (3e beginlosse), doe de lus weer op de naald en haal door deze 1e steek

begindubbelpopcorn: 4 lossen, 4 dubbelstokjes in dezelfde steek, haal de naald uit de lus, steek de naald in het 1e stokje (4e beginlosse), doe de lus weer op de naald en haal door deze 1e steek.


Toer 1

4 lossen, halve vaste in 1e losse om een ring te maken; (beginpopcorn, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen, 1 stokje) in de ring, 11 lossen, (haak de volgende steken in het achterste lusje van de lossen!) 1 vaste in 2e losse vanaf de naald, 4 vasten, 4 halfstokjes, 3halfstokjespopcorn in de laatste losse, (stokje, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen) in de ring, halve vaste in de 1e popcorn om de toer te sluiten.

Toer 2

Beginpopcorn in popcorn, 2 lossen, stokje in 2 lossenruimte, stokje in volgende steek, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende steek, stokje in volgende steek, stokje in 2-lossenruimte, sla 1 stokje over, (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes) in de beginring (achter de dragonflystaart), stokje in 2 lossenruimte, stokje in volgende steek, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende steek, stokje in volgende steek, 2 stokjes in lossenruimte, 2 lossen, halve vaste in beginpopcorn.

Toer 3

Beginpopcorn in popcorn, 2 lossen, stokje in lossenruimte, stokje in volgende 4 steken, *(stokje, 3 lossen, stokje) in hoek, stokje in volgende 6 steken*, herhaal * tot * 1x, (stokje, 3 lossen, stokje) in hoek, stokje in volgende 5 steken, 2 stokjes in lossenruimte, 2 lossen, halve vaste in beginpopcorn.

Toer 4

Begindubbelestokjespopcorn in popcorn, 2 lossen, stokje in lossenruimte, stokje in volgende 6 steken, *(stokje, 3 lossen, stokje) in hoek, stokje in volgende 8 steken*, * tot * 2x herhalen, 2 lossen, halve vaste in begindubbelpopcorn.

Toer 5

(3 lossen, stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde popcorn, 1 stokje in lossenruimte, stokje in volgende 8 steken, *(2 stokjes, 3 lossen, 1 stokje) in hoek, stokje in volgende 10 steken*, * tot * 1x herhalen, (2 stokjes, 3 lossen, 1 stokje) in hoek, stokje in volgende 9 steken, 1 stokje in lossenruimte, halve vaste in 3e beginlosse en hecht af. (= aan elke zijde 13 stokjes).

Toer 6

Start in hoekruimte met kleur 2; *(2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 13 vasten*, herhaal * tot * 3x, sluit met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af.

Vleugels

in kleur 2

Voor de rechterkant, hecht aan om de 3 lossen van de beginpopcorn van toer 3, 8 lossen, haak in de achterste lusjes van de lossen; 1 stokje in 3e steek vanaf de naald, 1 stokje, 1 halfstokje, 3 vasten, halve vaste om dezelfde 3 lossensteek, 10 lossen, haak in de achterste lusjes van de lossen; 1 dubbelstokje in 4e steek vanaf de naald, 2 stokjes, 1 halfstokje, 3 vasten, halve vaste om dezelfde 3 lossensteek, hecht af maar laat een lange draad hangen om de vleugels op het blok te naaien.

Voor de linkerkant, hecht aan in het laatste stokje van de beginpopcorn van toer 3, 10 lossen, haak in de achterste lusjes van de lossen; 1 dubbelstokje in 4e steek vanaf de naald, 2 stokjes, 1 halfstokje, 3 vasten, halve vaste om datzelfde laatste stokje, 8 lossen, haak in de achterste lusjes van de lossen; 1 stokje in 3e steek vanaf de naald, 1 stokje, 1 halfstokje, 3 vasten, halve vaste om hetzelfde stokje, hecht af maar laat een lange draad hangen om de vleugels op het blok te naaien.

 

Staart en vleugels

Naai de vleugels vast op het vierkantje. Naai de popcorn van de staart aan de basis van de beginpopcorn van toer 1 en naai dan de rest van de staart rondom vast.

Iris haakte deze granny in de kleuren Clematis en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina