CAL – #248

Een Mooi Gebaar CAL – #248 – 5 september

speciale steken:

V-hoeksteek: is 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek of ruimte

V-steek: is 1 stokje, 1 losse, 1 stokje in dezelfde steek of ruimte

Start elke nieuwe kleur met een staande steek

Toer 1

Haak in een magische ring; 3 lossen (=1e stokje), 15 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Haak 2 stokjes in elke steek, sluit de toer met een halve vaste en hecht af (=32 stokjes).

Toer 3

Start in een willekeurige steek; *V-hoeksteek, 3x (1 steek overslaan, V-steek in volgende steek), 1 steek overslaan*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

Start in een 2-lossenruimte; *(V-steek, V-hoeksteek, V-steek) in 2-lossenruimte, 1 halfstokje in volgende lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 losse, 1 halfstokje in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 5

Start in een 2-lossenruimte; *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in 2-lossenruimte, 13 halfstokjes (halfstokje in elke steek en 1-lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 6

Start in een 2-lossenruimte; *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in 2-lossenruimte, 17 vasten*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Turqoise, Lavender en Blue Lake.