Skip to Content

CAL – #248

CAL – #248

Een Mooi Gebaar CAL – #248 – 5 september

speciale steken:

V-hoeksteek: is 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek of ruimte

V-steek: is 1 stokje, 1 losse, 1 stokje in dezelfde steek of ruimte

Start elke nieuwe kleur met een staande steek

Toer 1

Haak in een magische ring; 3 lossen (=1e stokje), 15 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Haak 2 stokjes in elke steek, sluit de toer met een halve vaste en hecht af (=32 stokjes).

Toer 3

Start in een willekeurige steek; *V-hoeksteek, 3x (1 steek overslaan, V-steek in volgende steek), 1 steek overslaan*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

Start in een 2-lossenruimte; *(V-steek, V-hoeksteek, V-steek) in 2-lossenruimte, 1 halfstokje in volgende lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 losse, 1 halfstokje in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 5

Start in een 2-lossenruimte; *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in 2-lossenruimte, 13 halfstokjes (halfstokje in elke steek en 1-lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 6

Start in een 2-lossenruimte; *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in 2-lossenruimte, 17 vasten*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Turqoise, Lavender en Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina