Skip to Content

CAL – #246

CAL – #246

Een Mooi Gebaar CAL – 3 september – #246

Op speciaal verzoek een blok met een engeltje, ter nagedachtenis aan diegene die we verloren zijn. Dit vierkant is ontworpen door Thea.


Toer 1

Haak in kleur 1: 8 vasten in een magische ring, (zorg dat het begindraadje lang genoeg is om in ieder geval nog 7 lossen te maken!). Sluit de toer door de naald uit de lus te halen, de naald van achteren naar voren in de 1e steek te steken en de lus naar achteren te trekken.

Toer 2

7 lossen, 1 vaste in 2e losse vanaf de naald, 1 halfstokje, 2 stokjes, 2 dubbelstokjes in de volgende lossen, 2 stokjes in de achterste lus van de 1e steek van toer 1, 2 stokjes in de achterste lus van de volgende steek, haal nu de naald uit de lus, hier gaan we zo mee verder. Haal de draad uit de naald en zet desnoods een steekmarkeerder in de losse lus. Steek de naald in de achterste lus van de 2e steek en haal de begindraad als lus naar voren en haak 7 lossen en trek de draad door de lus. Steek de naald weer in de lus die je net hebt laten hangen en haak verder op de net gehaakte lossen; 2 dubbelstokjes, 2 stokjes, 1 halfstokjes, 1 vaste en 1 halve vaste in de laatste steek en hecht af.

Hecht aan met kleur 2 met een halve vaste tussen de dubbelestokjes van de 2e vleugel en haak 2 stokjes in de 3e steek van toer 1, 5x 2 stokjes in de volgende steek en sluit de toer met een halve vaste na het 2e dubbelstokje van de 1e vleugel, en laat de lus hangen!

Toer 3

we gaan nu eerst de “rok” van de engel haken. hecht aan met kleur 1 met een staand stokje in het 1e stokje na de 1e vleugel, haak nog een stokje in dezelfde steek, 2 stokjes, 2 stokjes in de volgende steek.

Toer 4

3 lossen, keren, 1 stokje in dezelfde steek, 4 stokjes, 2 stokjes in laatste steek. (=8 stokjes).

Toer 5

2 lossen, keren, 1 stokje in dezelfde steek, 6 stokjes, 2 stokjes in dezelfde steek en hecht af. (=10 stokjes).

Toer 6

nu gaan we verder met de rest van het lapje in kleur 2, we vouwen de vleugels voor ons gemak even naar voren. steek de naald weer in de lus en haak 6 lossen achterlangs, maak nu een halve vaste in de eerste halve vaste van kleur 2 in toer 2 en haak 2 lossen en maak een halve vaste in de basis van de 1e steek van toer 4, 3 lossen, *2 stokjes in het volgende stokje, 2 stokjes, 2 stokjes in het volgende stokje, 3 lossen*, herhaal * tot * 2x, halve vaste aan de basis van toer 4.

Toer 7

2 lossen, halve vaste in de basis van toer 5, keren, 3 lossen, 1 stokje in 3-lossenruimte, *6 stokjes, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in de lossenruimte*, herhaal * tot * 2x, maar laat de laatste herhaling het laatste stokje in de lossenruimte achterwege, halve vaste in basis toer 5.

Toer 8

2 lossen, halve vaste in top toer 5, keren, 3 lossen, 1 stokje in 3-lossenruimte, 4 stokjes, haak nu met 4 stokjes de vleugels vast (je gebruikt het achterste lusje van het stokje, het halfstokje, de vaste en de halve vaste) Steek eerst je naald door een lus van de vleugel en dan in de volgende steek, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in de lossenruimte, 8 stokjes, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in de lossenruimte, nu met 4 stokjes de volgende vleugel vasthaken (je gebruikt het achterste lusje van de halve vaste, vaste, halfstokje en stokje) Steek weer eerst je naald door het achterste lusje van de vleugel en dan door de volgende steek, 4 stokjes, 1 stokje in lossenruimte, 2 lossen, halve vaste in top toer 5.

Toer 9

Nu je werk niet meer keren, maar verder rond haken met de kant van de vleugels naar je toe; 3 lossen (=1e stokje), 9 stokjes, *(1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in lossenruimte, 10 stokjes*, herhaal * tot * 2x, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 10

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, 10 vasten, *(2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 12 vasten*, herhaal * tot * 2x, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 1 vaste, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Borduur tot slot met kleur 1, met 3 stiksteekjes een aureool boven het hoofd van de engel.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina