Skip to Content

CAL – #245

CAL – #245

Een Mooi Gebaar CAL – 2 september – #245

Dit vierkantje heet Madrone en is onderdeel van de Vibrant Vintage CAL Reboot van CypressTextiles.net.

Een Madrone is een boom!

Afbeeldingsresultaat voor madrone tree


Speciale steken:

2stokjescluster: (omslag, steek naald in aangegeven steek, omslag, haal lus op, omslag haal draad door 2 lussen)2x, omslag haal draad door 3 lussen

begin2stokjescluster: beginstokje en stokje in dezelfde steek, stokje telt als steek voor de halve vaste om de toer te sluiten.

beginstokje: (vaste, 1 losse) telt als 1 stokje

popcorn: haak 4 stokjes in aangegeven steek, haal naald uit lus, steek naald in 1e stokje, trek lus naar voren, popcorn gemaakt

start een nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak in een magische ring: begin2stokjescluster, 7x (2 lossen, 2stokjescluster), 2 lossen, halve vaste in begin2stokjescluster en hecht af (8 clusters).

Toer 2

Start in een lossenruimte: 1 stokje, *2 lossen, 2 stokjes in dezelfde lossenruimte, 1 losse, popcorn in volgende lossenruimte, 1 losse, 2 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, in de laatste herhaling maak je het laatste stokje in dezelfde ruimte als het beginstokje en vervalt het laatste stokje. Sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje.

Toer 3

Ga met een halve vaste naar de 2-lossenruimte: beginstokje in lossenruimte, *5 stokjes in zelfde ruimte, 1 losse, vaste in popcorn, 1 losse, stokje in volgende ruimte*, herhaal * tot * 3x, maar laat bij de laatste herhaling het laatste stokje achterwege. Sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje.

Toer 4

Begin2stokjescluster in dezelfde steek, *2x(2 lossen, 2stokjescluster in volgende stokje), 3 lossen, 3x (2stokjescluster in volgend stokje, 2 lossen), 2stokjescluster in volgend stokje*, herhaal * tot * 3x, maar sla in de laatste herhaling de laatste stokjescluster over (dit is de eerste van de volgende hoek). Sluit de toer met een halve vaste in de begincluster en hecht af.

Toer 5

Start in een 3lossenruimte; *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 3lossenruimte, 2x (2 stokjes in volgende lossenruimte), 3 stokjes in volgende lossenruimte, 2x (2 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina