CAL – #229

Een Mooi Gebaar CAL – #229 – 17 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-stokje, 2 stokjes in dezelfde steek, 2 lossen, *1 steek overslaan, 1 stokje, 2 lossen, 1 steek overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 2 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan in het eerste stokje van een groepje van drie met een staand-stokje, 5 stokjes in volgende steek, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, *1 stokje in het middelste stokje, 2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje, 5 stokjes in het tweede stokje van het schelpje van 3 stokjes, 1 stokje, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan in het staande-stokje van de vorige toer. 2 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, 3 stokjes, 2 lossen, *1 stokje in volgende stokje, 2 lossen, lossenruimte overslaan, 3 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, 3 stokjes, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris heeft in de vijfde toer in plaats van de 2-lossen steeds 1 stokje gehaakt. Met haar aan elkaar zet methode wordt dat uiteindelijk mooier.

Toer 5

Hecht aan in het staande-stokje van de vorige toer. 4 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, *5 stokjes, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 5 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes. Herhaal * nog 2 keer, 5 stokjes, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de lkeuren Turqoise, Blue Lake, en Sapphire.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!
Exit mobile version