Skip to Content

CAL – #230

CAL – #230

Een Mooi Gebaar CAL – #230 – 18 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (telt als 1 stokje), 15 stokjes in de ring, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in dezelfde steek, *1 stokje in en 1 reliëfdubbelstokje voor om volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, herhaal vanaf * tot de laatste steek, 1 stokje in en 1 reliëfdubbelstokje voor om de laatste steek, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 3

3 lossen (telt als 1 stokje), 1 stokje in dezelfde steek, *1 losse, sla 1 steek over, 2 stokjes in de volgende steek, 1 reliëfdubbelstokje voor om volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, herhaal vanaf * tot het einde van de toer, eindig de laatste herhaling na het reliëfdubbelstokje voor, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

In deze toer ga je hoekruimtes maken. Even goed lezen dus!

Toer 4

3 lossen (telt als 1 stokje), 1 stokje in dezelfde steek, *1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de 1-lossenruimte, 1 losse, sla 1 steek over, 2 stokjes in volgende steek, 1  reliëfdubbelstokje voor om volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 1 losse, 1 stokje in 1-lossenruimte, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde 1-lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, 2 stokjes in de volgende steek, 1 reliefdubbelstokje voor, 2 stokjes in de volgende steek. herhaal * nog 3 keer, eindig de laatste herhaling na het reliëfdubbelstokje voor, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

In deze toer haak je in de steken en lossenruimtes.

Toer 5

2 lossen, 6 halfstokjes, *5 stokjes. In de hoeklossenruimte (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje), 5 stokjes, 7 halfstokjes. Herhaal * nog 3 keer , maar sla de laatste 7 halfstokjes over. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina