Skip to Content

CAL – #229

CAL – #229

Een Mooi Gebaar CAL – #229 – 17 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-stokje, 2 stokjes in dezelfde steek, 2 lossen, *1 steek overslaan, 1 stokje, 2 lossen, 1 steek overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 2 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan in het eerste stokje van een groepje van drie met een staand-stokje, 5 stokjes in volgende steek, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, *1 stokje in het middelste stokje, 2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje, 5 stokjes in het tweede stokje van het schelpje van 3 stokjes, 1 stokje, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan in het staande-stokje van de vorige toer. 2 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, 3 stokjes, 2 lossen, *1 stokje in volgende stokje, 2 lossen, lossenruimte overslaan, 3 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, 3 stokjes, 2 lossen. Herhaal * nog 2 keer, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris heeft in de vijfde toer in plaats van de 2-lossen steeds 1 stokje gehaakt. Met haar aan elkaar zet methode wordt dat uiteindelijk mooier.

Toer 5

Hecht aan in het staande-stokje van de vorige toer. 4 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes, *5 stokjes, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 5 stokjes, 5 stokjes in het middelste stokje van het schelpje van 5 stokjes. Herhaal * nog 2 keer, 5 stokjes, 2 lossen, 1 stokje, 2 lossen. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de lkeuren Turqoise, Blue Lake, en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina