Skip to Content

CAL – #228

CAL – #228

Een Mooi Gebaar CAL – #228 – 16 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 2 lossen, 7 halfstokjes, sluit met een halve vaste in de 2e beginlosse.

Toer 2

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek (2 halfstokjes in de volgende steek) 7 keer, halve vaste in de 2e beginlosse.

Toer 3

(1 losse, halfstokje in het voorste lusje van de volgende steek) 16 keer, halve vaste in het eerste halfstokje en wissel van kleur.

De volgende toer en alle toeren, waarin je begint met een nieuwe kleur, worden gehaakt in de derde lus van de steken (dat kan niet bij lossen, dus die sla je over). Je zult een beetje moeten improviseren aan het einde van de toer, want daar zijn niet zo goed zichtbaar.

Toer 4

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek, halfstokje in de volgende steek, (2 halfstokjes in de volgende steek, halfstokje) 7 keer, eindig met een hv in de 2e beginlosse.

Toer 5

(1 losse, halve vaste in het voorste lusje van de volgende steek) 24 keer, halve vaste in de 1e halve vaste en wissel van kleur.

Toer 6

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek, 2 halfstokjes, (2 halfstokjes in de volgende steek, 2 halfstokjes) 7 keer, eindig met een hv in de 2e beginlosse.

Toer 7

(1 losse, halve vaste in het voorste lusje van de volgende steek) 32 keer, halve vaste in de 1w halve vaste en wissel van kleur.

Toer 8

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek, 3 halfstokjes, (2 stokjes in de volgende steek, 3 halfstokjes) 7 keer, halve vaste in de 2e beginlosse.

Toer 9 gaat weer gewoon in de steken zoals je gewend bent.

Toer 9

2 lossen, halfstokje, stokje, 3stokjes in de volgende steek, stokje, 2 halfstokjes, 3 vasten. (2 halfstokjes, stokje, 3 stokjes in de volgende steek, stokje, 2 halfstokjes, 3 vasten) 3 keer, halve vaste in de 2e beginlosse.

Toer 10

3 lossen, 3 stokjes, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende steek, *11 stokjes, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende steek, herhaal vanaf * 3 keer, 7 stokjes, halve vaste in 3e beginlosse.

Toer 11

Haak een vaste in elke steek en in de hoeklossenruimte: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Clematis, Plum, Orchid en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina