Skip to Content

CAL – #225

CAL – #225

Een Mooi Gebaar CAL – #225 – 13 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (=stokje), 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurig stokje met 3 lossen (=telt als stokje), 2 stokjes in dezelfde steek, * 1 losse, 1 steek overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, herhaal * nog 7x, 1 losse, 1 steek overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

2 lossen, 2 samengehaakte stokjes, 2 lossen, *halfstokje in 1-lossenruimte,  2 lossen, 3samengehaakte stokjes in het volgende 3-stokjesgroepje, 2 lossen, in de volgende lossenruimte: (stokje, 3 lossen, stokje)(=hoek), 2 lossen, 3 samengehaakte stokjes in het volgende 3-stokjesgroepje, 2 lossen. Herhaal * tot rond, maar sla het laatste stokjesgroepje over. Halve vaste in het eerste stokjesgroepje. Hecht af.

Toer 4

Start in een hoeklossenruimte: begin*(3stokjescluster, 3 lossen, 3 stokjescluster) in hoeklossenruimte, (2 lossen, in de 2-lossenruimte een 3-stokjescluster) 4x, 2 lossen. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in het eerste stokjescluster.

Toer 5

Ga met een halve vaste naar de hoeklossenruimte of start met een nieuwe kleur in de hoeklossenruimte: *2 lossen (=halfstokje), halfstokje, stokje, 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, (reliëfstokje-voor om het volgende cluster, 2 halfstokjes in de 2-lossenruimte) 5x, reliëfstokje voor om het volgende cluster. Herhaal * 3 keer. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Fuchsia en Orchid.