Skip to Content

CAL – #224

CAL – #224

Een Mooi Gebaar CAL – #224 – 12 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 2 stokjes, *2 lossen, 3 stokjes, herhaal * nog 4x, 2 lossen, sluit de toer met een vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in de vaste, *sla 1 steek over, vaste in volgende steek, sla 1 steek over**, 5 stokjes in 2- lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, 2stokjes in dezelfde ruimte als de eerste steken, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse. Wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen, *reliëfstokje-voor om volgende steek, reliefhalfstokje-voor om volgende steek,sla 1 steek over, reliefhalfstokje-voor om volgende steek, reliëfstokje-voor om volgende steek**, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, stokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, 2 lossen, sluit de toer met een vaste in de 3e beginlosse.

Toer 4

2 vasten in de sluitvaste, *reliefvaste-voor om volgende 6 steken**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in 2-lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, 2 vasten in dezelfde ruimte als de eerste steken, 1 losse , sluit de toer met een vaste in de 1e vaste.

Toer 5

Halve vasten naar lossenruimte. Vaste in ruimte. *5 lossen, sla 5 steken over, stokje tussen laatste en volgende steek, 4 lossen, sla 5 steken over**, vaste  in 2-lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 6

Haak achtereenvolgens in de 10 lossenruimten:

(2 vasten, 2 halfstokjes, 1 stokje)
(2 dubbelstokjes, 2 lossen, 1 stokje, 3 halfstokjes)
(6 vasten)
(4 halfstokjes, 2 lossen, 2 stokjes)
(5 vasten)
(5 vasten)
(2 stokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes)
(6 vasten)
(3 halfstokjes, 1 stokje, 2 lossen, 2 dubbelstokjes)
(1 stokje, 2 halfstokjes, 2 vasten).
Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 7

Haak een halfstokje in elke steek. In de hoeklossenruimten: (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes). Halve vaste in het eerste halfstokje. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Turqoise en Amethyst.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!