Skip to Content

CAL – #225

CAL – #225

Een Mooi Gebaar CAL – #225 – 13 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (=stokje), 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurig stokje met 3 lossen (=telt als stokje), 2 stokjes in dezelfde steek, * 1 losse, 1 steek overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, herhaal * nog 7x, 1 losse, 1 steek overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

2 lossen, 2 samengehaakte stokjes, 2 lossen, *halfstokje in 1-lossenruimte,  2 lossen, 3samengehaakte stokjes in het volgende 3-stokjesgroepje, 2 lossen, in de volgende lossenruimte: (stokje, 3 lossen, stokje)(=hoek), 2 lossen, 3 samengehaakte stokjes in het volgende 3-stokjesgroepje, 2 lossen. Herhaal * tot rond, maar sla het laatste stokjesgroepje over. Halve vaste in het eerste stokjesgroepje. Hecht af.

Toer 4

Start in een hoeklossenruimte: begin*(3stokjescluster, 3 lossen, 3 stokjescluster) in hoeklossenruimte, (2 lossen, in de 2-lossenruimte een 3-stokjescluster) 4x, 2 lossen. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in het eerste stokjescluster.

Toer 5

Ga met een halve vaste naar de hoeklossenruimte of start met een nieuwe kleur in de hoeklossenruimte: *2 lossen (=halfstokje), halfstokje, stokje, 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, (reliëfstokje-voor om het volgende cluster, 2 halfstokjes in de 2-lossenruimte) 5x, reliëfstokje voor om het volgende cluster. Herhaal * 3 keer. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Fuchsia en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina