Skip to Content

CAL – #224

CAL – #224

Een Mooi Gebaar CAL – #224 – 12 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 2 stokjes, *2 lossen, 3 stokjes, herhaal * nog 4x, 2 lossen, sluit de toer met een vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in de vaste, *sla 1 steek over, vaste in volgende steek, sla 1 steek over**, 5 stokjes in 2- lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, 2stokjes in dezelfde ruimte als de eerste steken, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse. Wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen, *reliëfstokje-voor om volgende steek, reliefhalfstokje-voor om volgende steek,sla 1 steek over, reliefhalfstokje-voor om volgende steek, reliëfstokje-voor om volgende steek**, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, stokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, 2 lossen, sluit de toer met een vaste in de 3e beginlosse.

Toer 4

2 vasten in de sluitvaste, *reliefvaste-voor om volgende 6 steken**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in 2-lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, 2 vasten in dezelfde ruimte als de eerste steken, 1 losse , sluit de toer met een vaste in de 1e vaste.

Toer 5

Halve vasten naar lossenruimte. Vaste in ruimte. *5 lossen, sla 5 steken over, stokje tussen laatste en volgende steek, 4 lossen, sla 5 steken over**, vaste  in 2-lossenruimte*, herhaal van * tot * viermaal en van * tot ** eenmaal, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 6

Haak achtereenvolgens in de 10 lossenruimten:

(2 vasten, 2 halfstokjes, 1 stokje)
(2 dubbelstokjes, 2 lossen, 1 stokje, 3 halfstokjes)
(6 vasten)
(4 halfstokjes, 2 lossen, 2 stokjes)
(5 vasten)
(5 vasten)
(2 stokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes)
(6 vasten)
(3 halfstokjes, 1 stokje, 2 lossen, 2 dubbelstokjes)
(1 stokje, 2 halfstokjes, 2 vasten).
Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 7

Haak een halfstokje in elke steek. In de hoeklossenruimten: (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes). Halve vaste in het eerste halfstokje. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Turqoise en Amethyst.