Skip to Content

CAL – #200

CAL – #200

Een Mooi Gebaar CAL – #200 – 19 juli 

Jaaaa!! We hebben de 200 bereikt! Wat een mijlpaal weer 🙂

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Orchid, Lilac en Lavender.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak 12 stokjes in een magische ring, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurig stokje; (1 stokje, 1 vaste) in elke steek, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

Start in een vaste; 8x (1 vaste, 3 lossen, 2 steken overslaan), sluit de toer met een halve vaste.

Toer 4

Start met 3 lossen in plaats van het eerste stokje: *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek, sla de lossen over*, herhaal * tot * 7x. sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 5

Start in de 1e steek van toer 4; (1 vaste, 1 steek overslaan, 5 stokjes in lossenruimte, 1 steek overslaan, 1 vaste) 8x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in de laatste steek van toer 5; * 3 stokjes in vaste, 3 lossen, 3 stokjes in volgende vaste, 3 lossen, sla stokjes over, 2 vasten, 3 lossen, sla stokjes over*, herhaal * tot * 3x. sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 7

1 losse (telt niet mee), 3 vasten, *( 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 3, vasten, 3 vasten in 3-lossenruimte, 2 vasten, 3 vasten in 3-lossenruimte, 3 vasten*, herhaal * tot * 3x, maar haak in de laatste herhaling 11 vasten ipv 14, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina