Skip to Content

CAL – #196

CAL – #196

Een Mooi Gebaar CAL – #196 – 15 juli

Zigzag pufsteek – patroon uitgewerkt door Thea

 

Speciale steek:

pufsteek: 3x (omslag, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lus ter hoogte van een stokje op), omslag en haal de draad door alle 7 lussen op de naald, 1 losse, pufsteek gemaakt.

Dit patroon wordt gehaakt met een stekenaantal deelbaar door 3 + 3. Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake.


Toer 1

Haak 18 lossen, sla losse 1, 2 en 3 over en haak een stokje in de 4e losse vanaf de naald, haak een puffsteek in losse 3 (die je net hebt overgeslagen) je steekt de naald aan de voorkant in en haakt “om” het net gemaakte stokje heen, *sla 1 losse over, 1 stokje in de volgende losse, 1 pufsteek in de net overgeslagen losse*, herhaal * tot * 5x, 1 halfstokje in de laatste losse.

Toer 2

2 lossen (=1e halfstokje), keren, sla de eerste steek en ruimte over en haak een stokje in de 1e puffsteek, maak een puffsteek in de overgeslagen steek, *sla stokje en ruimte tussen stokje en puffsteek van vorige toer over, stokje in volgende puffsteek, puffsteek in de overgeslagen ruimte (tussen de puffsteken in)*, herhaal * tot * 5x, halfstokje in laatste steek.

Toer 3 t/m 9

Herhaal toer 2.

Iris was bij toer 8 al vierkant genoeg.

Toer 10

Haak nu rondom aan elke zijde 18 vasten en in elke hoek 2 lossen.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina