Skip to Content

CAL – #197

CAL – #197

Een Mooi Gebaar CAL – 16 juli – #197

Speciale steken:

2 stokjes samen afhaken: omslag, steek de naald in de aangegeven steek en haal een lus op, omslag, haal door 2 lussen op de naald, omslag, steek de naald in de volgende steek en haal een lus op, omslag, haal door 2 lussen op de naald, omslag, haal door alle lussen op de naald.


start elke nieuwe kleur met een staande steek. Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Lilac en Purple Bordeaux. 

Toer 1

Haak in een magische ring; 5 lossen (= telt als 1 stokje en 2 lossen), 5x (1 stokje, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Start in een stokje; 6x (1 vaste, 2 vasten in de lossenruimte), sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af. (=18 vasten)

Toer 3

Start in een vaste op een stokje; *1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes samen afhaken, 2 lossen*, herhaal * tot * rondom, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje en hecht af.

Toer 4

Start in een stokje; 12x (1 vaste, 2 vasten in de lossenruimte), sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af (=36 vasten)

Toer 5

Start in een vaste op een stokje; *(4 dubbelstokjes, 2 lossen, 4 dubbelstokjes) in 1 steek, 2 lossen, 2 steken overslaan, 4 vasten, 2 lossen, 2 steken overslaan*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 6

Start in het 1e dubbelstokje van toer 5; *4 vasten, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de lossenruimte, 4 vasten, 1 losse, 2 lossen overslaan, 4 stokjes, 1 losse, 2 lossen overslaan*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vast ein de 1e steek en hecht af.

Bernette haakte nog een ronde vasten om het vierkantje groot genoeg te maken.

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!