Skip to Content

CAL – #197

CAL – #197

Een Mooi Gebaar CAL – 16 juli – #197

Speciale steken:

2 stokjes samen afhaken: omslag, steek de naald in de aangegeven steek en haal een lus op, omslag, haal door 2 lussen op de naald, omslag, steek de naald in de volgende steek en haal een lus op, omslag, haal door 2 lussen op de naald, omslag, haal door alle lussen op de naald.


start elke nieuwe kleur met een staande steek. Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Lilac en Purple Bordeaux. 

Toer 1

Haak in een magische ring; 5 lossen (= telt als 1 stokje en 2 lossen), 5x (1 stokje, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Toer 2

Start in een stokje; 6x (1 vaste, 2 vasten in de lossenruimte), sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af. (=18 vasten)

Toer 3

Start in een vaste op een stokje; *1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes samen afhaken, 2 lossen*, herhaal * tot * rondom, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje en hecht af.

Toer 4

Start in een stokje; 12x (1 vaste, 2 vasten in de lossenruimte), sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af (=36 vasten)

Toer 5

Start in een vaste op een stokje; *(4 dubbelstokjes, 2 lossen, 4 dubbelstokjes) in 1 steek, 2 lossen, 2 steken overslaan, 4 vasten, 2 lossen, 2 steken overslaan*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 6

Start in het 1e dubbelstokje van toer 5; *4 vasten, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de lossenruimte, 4 vasten, 1 losse, 2 lossen overslaan, 4 stokjes, 1 losse, 2 lossen overslaan*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vast ein de 1e steek en hecht af.

Bernette haakte nog een ronde vasten om het vierkantje groot genoeg te maken.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!