Skip to Content

CAL – #193

CAL – #193

Een Mooi Gebaar CAL – #193 – 12 juli

Speciale steken:

pufsteek: 3x (omslag, steek naald in steek en haal lus op) is 7 lussen op de naald, omslag en haal door alle 7 lussen in 1x.

Begin elke nieuwe kleur met een staande steek.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Orchid en Lilac.


Toer 1

Haak in een magische ring: 2 lossen, 8x (1 puffsteek, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 1e pufsteek en hecht af. 

Toer 2

Start in een 2-lossenruimte; (puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in dezelfde lossenruimte, *3 lossen, sla 1 lossenruimte over, (puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in de volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 2x, 3 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de 1e puffsteek en hecht af.

Toer 3

Start in een hoekruimte. Staande-vaste in een puffsteek vlak voor een hoekruimte. Puffsteek in de hoekruimte van toer 1. *1 losse, 1 vaste in de puffsteek van toer 2, 1 losse, puffsteek in de overgeslagen lossenruimte van toer 1 en om 3-lossenruimte van toer 2, 1 losse, 1 vaste in de puffsteek van toer 2, 1 losse, pufsteek tussen de puffsteken in in hoekruimte van toer 1*, herhaal * tot * 3x, maar laat de laatste puffsteek achterwege. sluit de toer met een halve vaste in de 1e pufsteek en hecht af.

Toer 4

Start in een hoekpuffsteek (= de puff die in de hoeklossenruimte zit): * (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekpuffsteek, 2 vasten in volgende lossenruimte, 1 vaste in vaste, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 vaste in pufsteek, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 vaste in vaste, 2 vasten in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste.

Toer 5

2 lossen (=halfstokje), *(halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, 11 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, maar haak aan de laatste zijde 10 halfstokjes in plaats van 11 en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte: *(puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in hoekruimte, 3 lossen, puffsteek tussen steek 3 en 4 van toer 5, 3 lossen, puffsteek in steek 7 van toer 5, 3 lossen, puffsteek tussen steek 10 en 11, 3 lossen*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 7

Steek de naald in de hoekruimte van toer 5 tussen de pufsteken in en haak *(puffsteek, 2 lossen, puffsteek) in de hoekruimte van toer 5 en om de 3 lossen van toer 6 heen, 1 losse, 1 vaste in volgende pufsteek, 1 losse, puffsteek in steek 2 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse, puffsteek in steek 5 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse, pufsteek in steek 9 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende pufsteek, 1 losse, puffsteek in steek 12 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

 

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!