Skip to Content

CAL – #193

CAL – #193

Een Mooi Gebaar CAL – #193 – 12 juli

Speciale steken:

pufsteek: 3x (omslag, steek naald in steek en haal lus op) is 7 lussen op de naald, omslag en haal door alle 7 lussen in 1x.

Begin elke nieuwe kleur met een staande steek.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Orchid en Lilac.


Toer 1

Haak in een magische ring: 2 lossen, 8x (1 puffsteek, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 1e pufsteek en hecht af. 

Toer 2

Start in een 2-lossenruimte; (puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in dezelfde lossenruimte, *3 lossen, sla 1 lossenruimte over, (puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in de volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 2x, 3 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de 1e puffsteek en hecht af.

Toer 3

Start in een hoekruimte. Staande-vaste in een puffsteek vlak voor een hoekruimte. Puffsteek in de hoekruimte van toer 1. *1 losse, 1 vaste in de puffsteek van toer 2, 1 losse, puffsteek in de overgeslagen lossenruimte van toer 1 en om 3-lossenruimte van toer 2, 1 losse, 1 vaste in de puffsteek van toer 2, 1 losse, pufsteek tussen de puffsteken in in hoekruimte van toer 1*, herhaal * tot * 3x, maar laat de laatste puffsteek achterwege. sluit de toer met een halve vaste in de 1e pufsteek en hecht af.

Toer 4

Start in een hoekpuffsteek (= de puff die in de hoeklossenruimte zit): * (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekpuffsteek, 2 vasten in volgende lossenruimte, 1 vaste in vaste, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 vaste in pufsteek, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 vaste in vaste, 2 vasten in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste.

Toer 5

2 lossen (=halfstokje), *(halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, 11 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, maar haak aan de laatste zijde 10 halfstokjes in plaats van 11 en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte: *(puffsteek, 3 lossen, puffsteek) in hoekruimte, 3 lossen, puffsteek tussen steek 3 en 4 van toer 5, 3 lossen, puffsteek in steek 7 van toer 5, 3 lossen, puffsteek tussen steek 10 en 11, 3 lossen*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 7

Steek de naald in de hoekruimte van toer 5 tussen de pufsteken in en haak *(puffsteek, 2 lossen, puffsteek) in de hoekruimte van toer 5 en om de 3 lossen van toer 6 heen, 1 losse, 1 vaste in volgende pufsteek, 1 losse, puffsteek in steek 2 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse, puffsteek in steek 5 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse, pufsteek in steek 9 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende pufsteek, 1 losse, puffsteek in steek 12 van toer 5, 1 losse, 1 vaste in volgende puffsteek, 1 losse*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!