Skip to Content

CAL – #194

CAL – #194

Een Mooi Gebaar CAL – #194 – 13 juli

Speciale steken:

popcornsteek: haak 4 stokjes in de aangegeven steek, haal de naald uit de lus, steek de naald in het 1e stokje en haal de lus erdoor en haak verder met de volgende steek

beginpopcorn: 3 lossen, 3 stokjes in de aangegeven steek, haal de naald uit de lus, steek de naald in de 3de beginlosse en haal de lus erdoor en haak verder met de volgende steek

Hecht elke nieuwe kleur aan met een staande steek

Iris haakte deze granny in de kleur Sapphire.


Toer 1

Haak in een magische ring 1 beginpopcorn, 2 lossen, 3x (1 popcorn, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 1e popcorn en hecht af.

Toer 2

Start in een 2-lossenruimte; popcorn, 2 lossen, 3x (popcorn, 2 lossen, popcorn, 2 lossen) in volgende 2-lossenruimte, popcorn in volgende lossenruimte (=dezelfde als de 1e popcorn), 2 lossen en sluit de toer met een halve vaste in de 1e popcorn en hecht af.

Toer 3

Start in een 2-lossenruimte; haak in elke 2-lossenruimte (popcorn, 2 lossen, popcorn, 2 lossen) en sluit de toer met een halve vaste in de eerste popcorn en hecht af. (=16 popcorn en 16 2-lossenruimtes).

Toer 4

Start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in 2-lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 5

1 losse, (telt niet mee), 2 halfstokjes, *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoekruimte, 13 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, maar haak in de laatste herhaling 11 halfstokjes ipv 13. sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina