CAL – #182

Een Mooi Gebaar CAL – #182 – 1 juli

In dit patroon van Thea haak je weer ladderloops. Deze keer lopen ze recht in plaats van diagonaal. Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Violet, Lilac en Lavender. 

Start elke nieuwe kleur met een staande steek, behalve de eerste toer, haak daar 3 lossen in plaats van het eerste stokje. 


Toer 1

Haak een magische ring met daarin: *2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 9 lossen*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 2

Start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, 2 stokjes, 9 lossen, 9 lossen overslaan, 2 stokjes*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 3

start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, 4 stokjes, 9 lossen, 9 lossen overslaan, 4 stokjes*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Kijk hier kritisch naar de oppervlakte van je granny. Er komt sowieso nog een toer stokjes omheen. Voor Iris waren drie toeren met “losse lussen” genoeg voor de juiste oppervlakte, Thea maakte er 4.

In de volgende toer gaan we de lossenlussen “ladderen”, dit doe je als volgt:

Haal de lus van toer 2 door de lus van toer 1, de lus van toer 3 haal je dan door de lus van toer 2 (en de lus van toer 4 haal je door de lus van toer 3).

Toer 4

Start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, stokje in elk stokje, de lussen ladderen en 1 vaste in lus, stokje in elk stokje*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

 

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!
Exit mobile version