Skip to Content

CAL – #181

CAL – #181

Een Mooi Gebaar CAL – 30 juni – #181

Een golfpatroontje dat zowel naar boven als naar onder golft, ik vind hem persoonlijk erg schattig!

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Fuchsia, Plum, Violet en Lavender.


Om vasten samen te haken, haak je alleen in de voorste lussen. Bij 3samengehaakte vasten steek je je naald eerst door het voorste lusje van de eerste steek, dan zonder om te slaan door het voorste lusje van de tweede steek en dan zonder om te slaan door het voorste lusje van de derde steek. Dan pas sla je om, trek je de draad door alle drie de voorste lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de naald. Sla om en haal door beiden.

Toer 1

Zet al hakend 19 vasten op

Toer 2

keer. 1 losse, vaste in dezelfde steek, *1 halfstokje in volgende steek, 1 stokje in volgende steek, 3 dubbelstokjes in volgende steek, 1 stokje in volgende steek, 1 halfstokje in volgende steek, vaste in volgende steek*. Herhaal tot laatste steek, wissel bij de laatste steek van kleur.

Toer 3

1 losse, keer het werk, vaste in volgende steek (telt als 2samengehaaktevasten). *Vaste in volgende 2 steken. 3 vasten in volgende steek (dat is het middelste dubbelestokje). Vaste in volgende 2 steken. 3samengehaaktevasten.* Herhaal tot overkant. Laatste twee steken haak je 2samengehaaktevasten in.

Toer 4

1 losse, keer het werk, vaste in volgende steek (telt als 2samengehaaktevasten). *Vaste in volgende 2 steken. 3 vasten in volgende steek (dat is de vaste op de top). Vaste in volgende 2 steken. 3samengehaaktevasten.* Herhaal tot overkant. Laatste twee steken haak je 2samengehaaktevasten in. Wissel bij de laatste doorhaling van kleur.

Toer 5

4 lossen, keer het werk, dubbelstokje in volgende steek. *Stokje in volgende steek, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende steek (dat is de middelste vaste), halfstokje in volgende steek, stokje in volgende steek, 3samengehaaktedubbelestokjes in volgende drie steken. Herhaal vanaf *. 2samengehaaktedubbelestokjes in laatste 2 steken.

Toer 6

1 losse, keer het werk, 1 steek overslaan, vaste in elke steek. Wissel bij de laatste doorhaling van kleur.

Toer 7

herhaal toer 6, maar wissel niet van kleur.

Toer 8-13

Herhaal toer 2-7.

Toer 14

3 lossen, stokje in elke steek. Hecht niet af, keer niet om.  

Toer 15

Verdeel 19 vasten over de zijkant. Hecht af. Hecht aan in rechteronderzijde, verdeel 19 vasten tot bovenkant.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina