Skip to Content

CAL – #182

CAL – #182

Een Mooi Gebaar CAL – #182 – 1 juli

In dit patroon van Thea haak je weer ladderloops. Deze keer lopen ze recht in plaats van diagonaal. Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Violet, Lilac en Lavender. 

Start elke nieuwe kleur met een staande steek, behalve de eerste toer, haak daar 3 lossen in plaats van het eerste stokje. 


Toer 1

Haak een magische ring met daarin: *2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 9 lossen*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 2

Start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, 2 stokjes, 9 lossen, 9 lossen overslaan, 2 stokjes*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 3

start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, 4 stokjes, 9 lossen, 9 lossen overslaan, 4 stokjes*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Kijk hier kritisch naar de oppervlakte van je granny. Er komt sowieso nog een toer stokjes omheen. Voor Iris waren drie toeren met “losse lussen” genoeg voor de juiste oppervlakte, Thea maakte er 4.

In de volgende toer gaan we de lossenlussen “ladderen”, dit doe je als volgt:

Haal de lus van toer 2 door de lus van toer 1, de lus van toer 3 haal je dan door de lus van toer 2 (en de lus van toer 4 haal je door de lus van toer 3).

Toer 4

Start in een 2-lossenruimte; *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, stokje in elk stokje, de lussen ladderen en 1 vaste in lus, stokje in elk stokje*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina