Skip to Content

CAL – #163

CAL – #163

Een Mooi Gebaar CAL – #163 – 12 juni

De bloksteek, een simpele maar leuke steek. Je kunt ‘m gebruiken voor dekens, poncho’s, of zoals hier in een granny square. Veel haakplezier!

Deze granny is gehaakt in de kleuren Clematis en Plum.

Toer 1

Zet al hakend 18 vasten op. Hecht af.

Toer 2

Keer om. Staand-stokje in laatst gehaakte steek. Stokje in volgende steek. *2 steken overslaan, 3 stokjes in volgende steek* herhaal tot einde, stokje in laatste twee steken. Wissel bij het afmaken van het laatste stokje naar de volgende kleur.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in volgende steek. *Vaste in ruimte tussen stokjes. 3 lossen.* Herhaal van * tot * tot overkant. Vaste in laatste ruimte en in twee steken, wissel bij laatste vaste van kleur. Keer om.

Toer 4

3 lossen, stokje in volgende steek. *3 stokjes in 3-lossenruimte* tot overkant, stokje in laatste twee steken.

Toer 5-10

Herhaal toer 3 en 4.

 

Toer 11

Herhaal toer 3 maar hecht niet af.

Toer 12

Keer om, 1 losse, vaste in dezelfde steek. *vaste in elke vaste en 2 vasten in elke 3-lossenruimte* tot overkant. Vaste in laatste twee vasten. Werk op dit punt al je draadjes weg, want je gaat in de volgende toer de rand haken.

 

Toer 13

Omdat de granny zo een beetje langwerpig is geworden, heb ik ervoor gekozen om alleen aan de zijkanten nog een randje halfstokjes te haken. 2 lossen (telt als eerste halfstokje), verdeel nog 17 halfstokjes over de rand. Halve vaste in eerste losse van de onderkant. Hecht af. Hecht aan de andere zijkant aan en herhaal.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina