Skip to Content

CAL – #162

CAL – #162

Een Mooi Gebaar CAL – 11 juni – #162

Deze granny is gehaakt in de kleuren Opaline Glass, Blue Lake, Sapphire en Amethyst.

Toer 1

3 lossen, 7 halfstokjes in de eerst gehaakte losse. Halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten. [8halfstokjes]

Toer 2

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek. 2 halfstokjes in elke steek rondom. Halve vaste in tweede beginlosse. [16 halfstokjes]

Toer 3

2 lossen, halfstokje in dezelfde steek. (Halfstokje in volgende steek. 2 halfstokjes in volgende steek) 7x, halfstokje in volgende steek. Halve vaste in tweede beginlosse en hecht af. [24 halfstokjes]

Toer 4

In deze toer werken we alleen in de voorste lussen. Hecht aan met een staande-vaste in een voorste lus van een willekeurige steek. *Sla 2 steken over. Haak een hoek: (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in voorste lus van de volgende steek. Sla 2 steken over. Vaste in de voorste lus van de volgende steek. Herhaal vanaf *. Halve vaste in staande-vaste en hecht af.

Toer 5

In deze toer werken we alleen in de achterste lussen van toer 3. Hecht de nieuwe kleur aan in een achterste lus waar de hoek in de voorste lus zat, met een staand-stokje. Stokje in dezelfde steek. 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. *Halfstokje in volgende 2 steken. Vaste in volgende steek. halfstokjes in volgende 2 steken. (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in volgende steek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten .

Toer 6

Steek met halve vasten over naar de hoekruimte. 3 lossen. Stokje in dezelfde ruimte, 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *[1 losse, steek overslaan, stokje in volgende steek] x 4, 1 losse, (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes in volgende hoek. Herhaal vanaf *. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 7

Hecht een nieuwe kleur aan met een staand reliëfstokje-voor in enalaatste stokje voor een hoek.* 2 lossen. We gaan nu de blaadjes vastzetten. Sla de draad drie keer om de naald. Steek de naald van achteren naar voren door de hoekruimte waar je net was, dan van voor naar achteren door de 3-lossenruimte van het blaadje (toer 4) en weer van voor naar achteren door de hoekruimte van toer 6. Sla om en haal een lusje op, (sla om en haal door 2 lusjes) x 4. 2 lossen, 1 stokje overslaan, [reliëfstokje-voor om het volgende stokje. Stokje in lossenruimte.] Herhaal [ ] tot hoek. Eindig met een reliëfstokje voor om het enalaatste stokje.* Herhaal rondom. Halve vaste in staand-reliefstokje om toer te sluiten.

Toer 8

2 vasten in 2-lossenruimte, 3 lossen, 2 vasten in volgende 2-lossenruimte. Vaste in elke steek. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.  

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina