Skip to Content

CAL – #150

CAL – #150

Een Mooi Gebaar CAL – 30 mei – #150

In dit vierkant haken we weer met Picots. Een picot maak je in dit geval met 5 lossen en dan een halve vaste in de eerste van de vijf lossen.


Toer 1

Start met 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse. 2 lossen, 2 halfstokjes in de ring, picot, (4 lossen, 3 halfstokjes in de ring, picot) 3x, 4 lossen, halve vaste in tweede beginlosse. Steek met halve vasten over naar de volgende picot. 

Toer 2

2 lossen, (2 halfstokjes, picot, 4 lossen, 3 halfstokjes) samen in de eerste picot, *picot, (3 halfstokjes, 4 lossen, 3 halfstokjes, picot, 4 lossen, 3 halfstokjes) in de volgende picot, herhaal * nog 2 keer, picot, 3 halfstokjes in dezelfde picot als aan het begin van de toer, 4 lossen, halve vaste in de eerste  picot van deze toer. Als je van kleur wisselt hecht je nu af. 

Toer 3

in de eerste picot:  *(3 halfstokjes, 3 lossen, 3  halfstokjes), 4 lossen, halfstokje in  picot in het midden, 4 lossen. Herhaal * nog 3 keer.  Halve vaste in het eerste halfstokje.

Toer 4

2 lossen, 2 halfstokjes, * in de hoekruimte: (halfstokje, 2 lossen, halfstokje), 3 halfstokjes, in de 4-lossenruimte: 4 halfstokjes, halfstokje in halfstokje, in de 4-lossenruimte: 4 halfstokjes, 3 halfstokjes, herhaal * nog drie keer, maar sla bij de laatste herhaling de laatste 3 halfstokjes over.  Halve vaste in tweede beginlosse.

Toer 5

1 losse, vaste in elke steek. In de hoeklossenruimte: 1 vaste,2 lossen,  1 vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Purple Bordeaux en Lilac