Skip to Content

CAL – #150

CAL – #150

Een Mooi Gebaar CAL – 30 mei – #150

In dit vierkant haken we weer met Picots. Een picot maak je in dit geval met 5 lossen en dan een halve vaste in de eerste van de vijf lossen.


Toer 1

Start met 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse. 2 lossen, 2 halfstokjes in de ring, picot, (4 lossen, 3 halfstokjes in de ring, picot) 3x, 4 lossen, halve vaste in tweede beginlosse. Steek met halve vasten over naar de volgende picot. 

Toer 2

2 lossen, (2 halfstokjes, picot, 4 lossen, 3 halfstokjes) samen in de eerste picot, *picot, (3 halfstokjes, 4 lossen, 3 halfstokjes, picot, 4 lossen, 3 halfstokjes) in de volgende picot, herhaal * nog 2 keer, picot, 3 halfstokjes in dezelfde picot als aan het begin van de toer, 4 lossen, halve vaste in de eerste  picot van deze toer. Als je van kleur wisselt hecht je nu af. 

Toer 3

in de eerste picot:  *(3 halfstokjes, 3 lossen, 3  halfstokjes), 4 lossen, halfstokje in  picot in het midden, 4 lossen. Herhaal * nog 3 keer.  Halve vaste in het eerste halfstokje.

Toer 4

2 lossen, 2 halfstokjes, * in de hoekruimte: (halfstokje, 2 lossen, halfstokje), 3 halfstokjes, in de 4-lossenruimte: 4 halfstokjes, halfstokje in halfstokje, in de 4-lossenruimte: 4 halfstokjes, 3 halfstokjes, herhaal * nog drie keer, maar sla bij de laatste herhaling de laatste 3 halfstokjes over.  Halve vaste in tweede beginlosse.

Toer 5

1 losse, vaste in elke steek. In de hoeklossenruimte: 1 vaste,2 lossen,  1 vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Purple Bordeaux en Lilac

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina