Skip to Content

CAL – #151

CAL – #151

Een Mooi Gebaar CAL – 31 mei – #151

Dit is een Spaans klaproosvierkant. Ik vind ‘m prachtig in twee kleuren, in hoeveel kleuren haak jij ‘m? 


Toer 1

Haak 6 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse.1 losse, 16 vasten in de ring, halve vaste in de eerste losse.

Toer 2

1 losse, 1 vaste in de volgende vaste, *(1 vaste, 11 lossen, 1 vaste) in de volgende vaste, 1 vaste in elk van de volgende 3 vasten*, herhaal nog 2x, (1 vaste, 11 lossen, 1 vaste) in de volgende vaste, 1 in de volgende vaste, halve vaste in de eerste losse.

Toer 3

1 losse, * sla 2 vasten over, (2 halfstokjes, 17 stokjes, 2 halfstokjes) in de 11-lossenruimte, sla 2 vasten over, 1 vaste in volgende vaste, herhaal * nog 3 keer, maar haak niet de laatste vaste van de herhaling. 1 halve vaste in de eerste losse. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een nieuwe kleur in de vaste tussen 2 blaadjes. 5 lossen, *3 lossen, sla 5 (half)stokjes over, 1 vaste in het 6e stokje, (5 lossen, sla 4 stokjes over, 1 vaste in volgend stokje) 2x, 3 lossen, sla 5 stokjes over, driedubbelstokje in de volgende vaste tussen de blaadjes. Herhaal * nog 3 keer, maar haak in de laatste herhaling het driedubbelstokje niet, halve vaste in de vijfde beginlosse.

Toer 5

1 losse, *3 vasten in de 3-lossenruimte, 5 vasten in de 5-lossenruimte, in de hoekvaste: (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste), 5 vasten in de 5-lossenruimte, 3 vasten in de 3-lossenruimte. Herhaal * nog 3 keer en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina