Skip to Content

CAL – #15

CAL – #15

Een Mooi Gebaar CAL – #15 – 15 januari

Blue Monday, is een maandag waar mensen de meeste moeite mee hebben in het jaar, waarop mensen zich neerslachtig voelen en waarop niemand echt vrolijk wordt. Alle feestdagen zijn geweest en het is kil en guur buiten. Ach, prima tijd om met een kopje thee, een fijn muziekje én een leuk haakwerkje op de bank te kruipen. Nu valt deze dag natuurlijk niet elk jaar op maandag, maar ik wilde ‘m er toch in verwerken! Je kunt ervoor kiezen om ‘m te ruilen met de Blue Monday van het jaar waarin jij de CAL haakt. In 2020 is dat 20 januari. Veel plezier!

Dit vierkant wordt gehaakt in de kleuren Clematis (57), Purple Bordeaux (50) en Sapphire (68).


Toer 1

Begin met de hoofdkleur en laat die goed contrasterend zijn van de maankleur. Maak een magische ring, 2 lossen (telt niet als steek). 12 halfstokjes in magische ring. Trek de ring dicht. Sluit de toer niet en keer je werk ook niet.

Toer 2

Vaste in eerste halfstokje van toer 1, steek hier een steekmarkeerder in zodat je ‘m later herkend. Bij het maken van de vaste wissel je naar je maankleur. Met je maankleur haak je een vaste in de volgende steek. Hecht je hoofdkleur af. 2 halfstokjes in volgende steek. Halfstokje en 2 stokjes in volgende steek. 3 stokjes in volgende steek. 2 stokjes en halfstokje in volgende steek. 2 halfstokjes in volgende steek. vaste in volgende steek. Halve vaste in volgende steek. Hecht de maankleur af.

Toer 3

Hecht de hoofdkleur aan aan de steek met de markeerder erin. Je kunt dit doen door een staand-stokje of door een halve vaste en 3 lossen. [Stokje, 2 lossen, 2 stokjes] in dezelfde steek. Stokje in volgende steek. Halfstokje in volgende 3 steken. [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in volgende steek, stokje in volgende steek, halfstokje in volgende 3 steken] 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse of in staand-stokje. (Sorry, foto vergeten te maken!)

Toer 4

2 lossen. Halfstokje in volgende steek. [2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes] in de hoek. Halfstokje in volgende 8 steken. Herhaal tot je rond bent. Halve vaste in tweede beginlosse om de toer te sluiten en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

4 lossen, 1 steek overslaan, stokje in volgende steek, 1 losse, *[stokje, 3 lossen, stokje] in hoekruimte. 1 losse, 1 steek overslaan, stokje in volgende steek.* Herhaal tot rond, Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij naar de hoofdkleur.

Toer 6

1 losse, vaste in dezelfde steek. Stokje in overgeslagen steek van toer 4, vaste in stokje van toer 5, herhaal rondom, met in de hoeken [2 vasten, 2 lossen, 2 vasten]. Halve vaste in derde beginlosse / eerste stokje. Hecht af. Werk de draadjes weg.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!