Skip to Content

CAL – #144

CAL – #144

Een Mooi Gebaar CAL – 24 mei – #144

Dit patroon is geïnspireerd op de Flory Happy Woman pagina. Het is daar al een vrij oud patroon, maar hier is ‘ie helemaal nieuw: onderdeel van de Een Mooi Gebaar CAL. De maand mei vliegt om, vind je ook niet?


Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af. 

De stokjes van alle volgende toeren worden tussen de stokjes gehaakt en niet in de stokjes. Start elke toer met 3 lossen in plaats van het eerste stokje, wanneer dit niet staat aangegeven.

Toer 2

*2 stokjes in tussenruimte, 1 stokje in de volgende tussenruimte. Herhaal * 7 keer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.

Toer 3

3 lossen, *4 stokjes in een tussenruimte, 2 stokjes in dezelfde tussenruimte, 2 lossen, 2 stokjes in volgende tussenruimte. Herhaal * nog 3 keer, maar sla het laatste stokje over. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan tussen twee stokjes direct na de hoek.  *7 stokjes in de tussenruimtes. In de 2-lossenruimte in de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal * nog 3 keer en hecht af.

Toer 5

Hecht aan in een lossenruimte in de hoek. 3 lossen, 10 stokjes in de tussenruimtes. In de 2-lossenruimte in de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal nog 3 keer, maar laat het laatste stokje weg. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass, Turqoise, Blue Lake, Sapphire en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina