Skip to Content

CAL – #143

CAL – #143

Een Mooi Gebaar CAL – 23 mei – #143

Een leuk bloemetje, de madelief-daisy. Lekker van de lente genieten met dit soort patronen <3


Toer 1

Haak 5 lossen , sluit met een halve vaste.

3 lossen (telt als stokje), 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 losse, *1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 losse; *herhaal nog 2 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 2

Hecht aan met een halve vaste in een willekeurige ruimte tussen twee dubbelstokjes. * Haak 8 dubbelstokjes in elke 1-lossenruimte tussen de stokjes, halve vaste tussen de 2 dubbelstokjes. *Herhaal 3 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

Toer 3

Hecht aan tussen het 4e en 5e dubbelstokje van de vorige toer. *halve vaste, 3 lossen. In de halve vaste van de vorige toer: 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje; 3 lossen, *herhaal * 3 keer. Halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

Toer 4

Haak 4 stokjes in de 3-lossenruimte vlak voor de dubbelstokjes. 1 stokje in de 1-lossenruimte (tussen de 2 dubbelstokjes). In de hoek: (2 stokjes, 2 dubbelstokjes, 2stokjes). 1 stokje in de 1-lossenruimte tussen de dubbelstokjes, 4 stokjes in de 3-lossenruimte. Herhaal * nog 3 keer. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Plum en Lavender.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina