Skip to Content

CAL – #143

CAL – #143

Een Mooi Gebaar CAL – 23 mei – #143

Een leuk bloemetje, de madelief-daisy. Lekker van de lente genieten met dit soort patronen <3


Toer 1

Haak 5 lossen , sluit met een halve vaste.

3 lossen (telt als stokje), 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 losse, *1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 losse; *herhaal nog 2 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 2

Hecht aan met een halve vaste in een willekeurige ruimte tussen twee dubbelstokjes. * Haak 8 dubbelstokjes in elke 1-lossenruimte tussen de stokjes, halve vaste tussen de 2 dubbelstokjes. *Herhaal 3 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

Toer 3

Hecht aan tussen het 4e en 5e dubbelstokje van de vorige toer. *halve vaste, 3 lossen. In de halve vaste van de vorige toer: 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 dubbelstokje, 1 losse, 1 dubbelstokje; 3 lossen, *herhaal * 3 keer. Halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

Toer 4

Haak 4 stokjes in de 3-lossenruimte vlak voor de dubbelstokjes. 1 stokje in de 1-lossenruimte (tussen de 2 dubbelstokjes). In de hoek: (2 stokjes, 2 dubbelstokjes, 2stokjes). 1 stokje in de 1-lossenruimte tussen de dubbelstokjes, 4 stokjes in de 3-lossenruimte. Herhaal * nog 3 keer. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Plum en Lavender.