Skip to Content

CAL – #145

CAL – #145

Een Mooi Gebaar CAL – 25 mei – #145

Het begin van deze granny lijkt op een solid granny. Eén van de toeren haak je in de achterste lussen, op de voorste lussen van die toer haak je dan vervolgens de bovenkant van de hartjes. Veel haakplezier!

Toer 1

Haak in een magische ring 4 maal: 3 stokjes, 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

3 lossen, stokje in elk stokje van de vorige toer en in de hoeken: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. 

Toer 3

Herhaal toer 2. Bij het sluiten van toer 3 doe je de halve vaste in de achterste lus van de beginlosse. Hecht af en wissel van kleur.

Toer 4

Hecht aan het een halve vaste in een willekeurige hoekruimte, (3 lossen, 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoekruimte. Haak een stokje in elke achterste lus van elk stokje. In elke hoek (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.Toer 5

2 lossen, halfstokje in elk stokje rondom met in elke hoek (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes). Sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Om de hartjes af te maken:  Hecht aan met de kleur die je voor toer 1, 2 en 3 gebruikte, met een halve vaste in de eerste voorste lus van een willekeurige zijde van toer 3. * sla de volgende lus over, 3 stokjes in de volgende 2 voorste lussen, sla de volgende lus over, halve vaste in de volgende voorste lus. Herhaal vanaf * nog een keer. Hecht af. Doe dit aan elke zijde van het vierkant.

Iris haakte deze granny in Sapphire en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina