Skip to Content

CAL – #110

CAL – #110

Een Mooi Gebaar CAL – 20 april – #110

Weer een nieuwe steek!!


Speciale steek:

LongPuff: omslag, insteken in lossenruimte, omslag en lus ophalen tot hoogte van 4 lossen doe dit 2x, omslag en door alle 5 lussen halen, 1 losse. De allereerste longpuff van de toer begin je met 4 lossen.


Start elke toer met een staande steek tenzij anders vermeld.

Toer 1

Maak een magische ring met daarin 4 lossen (telt als stokje en 1 losse). Daarna 11x (1 stokje, 1 losse). Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur. 

.

Toer 2

2 LongPuffs in elke lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de eerste LongPuff en hecht af (=24 LongPuffs en 24 1-lossenruimtes).

Toer 3

Start in een willekeurige 1-lossenruimte; *(1 stokje, 4 lossen, 1 stokje) in 1-lossenruimte, 1 losse, 1 stokje in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, 3x (1 halfstokje in volgende lossenruimte, 1 losse), 1 stokje in volgende 1-lossenruimte, 1 losse*. herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

2 losse

(tellen niet mee als steek!), 1 stokje in dezelfde steek, *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in lossenruimte, 13 stokjes*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste herhaling 12 vasten ipv 13 vasten. sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 5

1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste, * sla 1 steek over, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoekruimte, sla de eerst volgende steek over, 15 vasten*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste keer 13 vasten ipv 15 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Amethyst, Blue Lake en Opaline Glass.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina