Skip to Content

CAL – #109

CAL – #109

Een Mooi Gebaar CAL – 19 april – #109

Fijne donderdag allemaal!


Speciale steken:

Bullion steek: Je maakt 6 omslagen, steekt de naald in de steek haalt een lus op, maakt een omslag en haalt de lus door alle lussen op de naald.

4 vasten samen afhaken op 5 lossen; haak 5 lossen, steek de naald in de 2e losse vanaf de naald en haal een lus op, steek de naald in de volgende losse en haal een lus op, doe dit nog 2x, maak een omslag en haal de lus door alle lussen op de naald.


Start elke nieuwe kleur met een staande steek tenzij anders vermeld.

Toer 1

Haak in een magische ring: 1 losse (telt niet mee) * bullionsteek, 1 losse*, herhaal * tot * nog 7 keer, sluit de toer met een halve vaste in de 1e bullion en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige lossenruimte en haak 2 vasten in iedere lossenruimte, sluit met een halve vaste in 1e vaste en hecht af (=16 vasten).

Toer 3

Start in een willekeurige steek en hecht aan met een halve vaste; *5 lossen, haak 4 vasten samen af op de lossen, 1 losse, halve vaste in de volgende steek van toer 2*, herhaal * tot * 15x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste halve vaste en hecht af.

Toer 4

Start in een willekeurige lossenruimte; *stokje in lossenruimte, 2 lossen*, herhaal * tot * 15x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 5

Start in een willekeurige 2-lossenruimte; *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 2-lossenruimte (=hoek), 1 losse, (2 halfstokjes in volgende lossenruimte, 1 losse) 3x*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte; *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte, 1 losse, (2 stokjes in volgende lossenruimte, 1 losse) 4x*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in 1e stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Purple Bordeaux en Orchid.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar. Veel haakplezier!

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina