Skip to Content

CAL – #108

CAL – #108

Een Mooi Gebaar CAL – 18 april – #108

Afbeeldingsresultaat voor crochet meme

“Ik hou van feesten. En met feesten bedoel ik haken”.

Vandaag staat nummer 94 van YarnUtopia centraal. 

Veel haakplezier!


Start elke toer met een staande steek, tenzij anders vermeld.

Toer 1

4 lossen, 11 stokjes in 4e losse vanaf de naald, halve vaste in 3e beginlosse om de toer te sluiten, hecht af.

Toer 2

Start met een halve vaste in een willekeurige steek, *5 lossen, 1 stokje in 3e losse vanaf de naald, 1 halfstokje in volgende losse, 1 vaste in volgende losse, 1 halve vaste in volgende steek van toer 1*, herhaal * tot * 11x. sluit de toer met een halve vaste in dezelfde steek als dat je hebt aangehecht, en hecht af. (=12 blaadjes)

Toer 3

Start in een halve vaste van toer 2; *1 dubbelstokje in halve vaste van toer 2, 2 vasten in 2-lossenruimte van “blaadje”*, herhaal * tot * 11x, sluit de toer met een halve vaste in eerste dubbelstokje en hecht af.

Toer 4

Start in een dubbelstokje van toer 3: 2 stokjes in dezelfde steek. *2 stokjes, 2 stokjes in volgende steek*, herhaal * tot * 10x, 2 stokjes, sluit de toer met halve vaste in 1e vaste. (=48 stokjes) en hecht af.

Toer 5

Start in een willekeurige steek; *(1 stokje, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 dubbelstokje, 1 stokje) in dezelfde steek (=hoek), 2 stokjes, 2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.

Check hier de oppervlakte van je vierkant en bepaal of je klaar bent, nog vasten nodig hebt, of nog halfstokjes nodig hebt. Het voorbeeld is nog gemaakt met een toer vasten.

Toer 6

Vasten rondom, met (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoeken.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Blue Lake, Clematis en Lavender.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina