Skip to Content

2023 – Week 48

2023 – Week 48

Wat gebeurt er zoal bij Een Mooi Gebaar?

Ik vind het zo leuk om te schrijven en te delen en ik vind het níet zo leuk om dat steeds met m’n neus op Instagram te doen. Dat voelt zo vluchtig, zo gemaakt ook vaak, terwijl ik niet zo’n vluchtig of gemaakt mens ben.

Ik ben dol op lánge relaties met mensen, langdurige vriendschappen en hechte, intieme, échte mensen zijn. Ik vind het super leuk dat er mensen zijn die me al 8 jaar “volgen” en die echt meeleven met me. Wat een eer 🙂

Tijdens het plannetjes smeden voor 2024 voelde ik weer: dit delen over van alles, wil ik doen. Jammer dan als het niet een verdienmodel heeft van ‘koop deze PDF’ of ‘sluit aan bij deze cursus’. Het model is: ik vind het leuk en als jij het wilt lezen, mag dat. Zullen we dat afspreken ;-)?

Ik denk dat terugkerende ‘rubrieken’ van deze blogs kunnen zijn: mijn haakwerk, jullie haakwerk, waar werk ik aan voor Een Mooi Gebaar, eventueel waar schrijf ik over voor Een Mooi Gezin en misschien komen er gaandeweg nog onderwerpen of thema’s bij.

Op woensdag komt dan steeds een informatieve blog en op vrijdag zo’n gezellig-kletsen-blog. Dat is, voor nu, in ieder geval het plan 🙂

Persoonlijk

Het leukste persoonlijke van deze week was: we hebben een nieuwe kitten! Werktitel Floef.

Het is een 8 weken oud katertje, zwart van kleur, met ook grijs en bruin in z’n vacht als de zon erop schijnt.

Hij is héél fluffy en heeft ons al helemaal geaccepteerd als zijn butlers. Ook kater Leo van 14 accepteert Floef z’n aanwezigheid elke dag een beetje meer. We hebben vét veel lol met het beestje en hij vrolijkt nu al elke mogelijke winterdip weg 🙂


Mijn werkzaamheden

Deze week heb ik veel geknuffeld met Floef en in de tussentijd allerlei vertaalklusjes gedaan. Ook heb ik gehaakt aan het nieuwste Mochila Cursus deel dat volgende week online komt en uiteraard aan het jaarproject dat in de Club komt. Ik heb ook allerlei blogs geschreven en podcasts opgenomen. Een beetje vooruit werken helpt bij de snode plannen én bij de kerstdrukte die het bedrijf elk jaar doormaakt.

Op zusterwebsite Een Mooi Gezin schreef ik deze week over het Boekenfeestje en over Minecraft als educatieve tool. Ook leuk, maar niks met haken te maken haha.

Jullie haakwerk

Via de e-mail én in de gezellige Facebookgroepspagina komen de mooiste haakwerken voorbij.

Eén van de indrukwekkendste foto’s vond ik toch wel deze, van Jeannette, die haar Een Mooi Gebaar CAL toont. Wat een werk en wat ie is mooi geworden! Bedankt voor het delen :)!

Martine’s Kerstbal

Martine haakte een leuke kerstbal uit de Kerstgebaar CAL 2021, een videocursus met 21 verschillende kerstprojecten. Leuk is ie geworden en ze is van plan er nog meer te maken.

“Mijn allereerste Kerstbal maar er zullen er nog meer volgen omdat ik hem zo leuk vind!”

Review: Homebodysweater van MegMade with Love

“Op zoek naar een niet te moeilijk haakpatroon wat makkelijk aan te passen is, kwam ik deze trui tegen. Ik draag graag net iets langere truien dan standaard.

Ik heb de trui gehaakt met 4 bollen roestbruine Katia Merino Aran en 1 bol Gomitolo Versione op haaknaald 6.

Het patroon geeft op veel momenten duidelijk aan waar je aan kan passen in de breedte of lengte van de trui. Het patroon is goed te volgen en ook goed leesbaar op de telefoon. 

Dat heb ik dan ook gedaan. Het is een heerlijk draagbare trui. Ik heb de breedte voor maat S aangehouden. Het verloopstuk heb ik de bol gebruikt tot de kleurwissel waar het herhalen begon. Daarna heb ik het bovendeel weer effen gehaakt. De mouwen heb ik als lange mouw gehaakt, waarbij ik met de boord in reliëf halve stokjes eindigde in de lengte van de boord van het lijf. Ik heb ook een rondje om de hals gehaakt met bij het achterpand halve stokjes en het voorpand vaste. 
Het is een fijne trui geworden. Zeker een aanrader om te haken.

Hélène”

Yuletide deken

Dina maakte de prachtige Yuletide deken van Attic24 en schreef er dit bij:

“Twee dingen die ik met elkaar in verband heb gebracht: Iris bracht ons de Yuletide van Attic24 onder de aandacht. Wij kregen te horen dat wij er een klein vriendje bij zouden krijgen. Vrienden van ons krijgen een zoontje. Ik heb voor alle zekerheid even aan de ouders in spé gevraagd of ze een gehaakt dekentje op prijs zouden stellen en ja, dat zouden ze en ik ben aan de slag gegaan. Hieronder zien jullie het resultaat. Het is een dekentje geworden van 110 x 110 cm.”

Felix deken

Anja maakte haar tweede Felix deken en ook deze is schitterend!

“Een hele uitdaging geweest, maar het resultaat mag er zijn!

Tineke en Francien haken allebei aan de Kerstgebaar van dit jaar, een prachtig corner to corner project met allerlei mooie figuren 🙂 Je kunt nog (gratis!) meedoen met dit leuke project: Kerstgebaar 2023!

Follow the Squares

Gera haakte een werkelijk SCHITTERENDE Follow the Squares deken van Hook to Hook én verzon er een kussen bij. Ik ben helemaal onder de indruk, zo mooi!

Follow the Squares – PDF haakpatroon

Tropische Kust Deken

Al een tijd op de site, maar nog steeds schitterend: de Tropische Kust deken. Hier gehaakt door Lisette en dit schreef ze erbij:

“Yeah… M’n Coastal Crochet ‘Tropical shores blanket’ is af! Erg leuk en afwisselend project. Ik vond het verhaal achter deze deken erg leuk. Ook weer veel geleerd hiervan. M’n zoon is helemaal blij!!”


Vond je het leuk om deze blog te lezen? Laat een reactie achter, dan weet ik dat ik ermee door kan gaan :)!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Wilma

Friday 22nd of December 2023

Ik vind het heel gezellig om ook over jouw leven te lezen, en de foto's motiveren mij om meer creatief bezig te gaan.

gera

Thursday 7th of December 2023

wat leuk dit allemaal te lezen en die mooie creaties zo te zien…heerlijk..ga door