Skip to Content

Week 2 -2020

Week 2 -2020

Een Mooi Gebaar Blog – Week 2 – 2020

Vorige week kon je het eerste deel van dit blog lezen, over de 1-3 januari 2020.

Deze week vertel ik je weer van alles over week 2, van 4-10 januari. Die dagen lopen een beetje gek, omdat ik steeds op vrijdag de nieuwsbrief verstuur. Daarom schrijf ik van zaterdag – vrijdag, niet van maandag – zondag.

4 januari

Een heerlijk keuveldagje thuis, met veel huishouden, boodschappen, maar gelukkig ook lekker spelen met de kinderen.

In de avond heb ik een afspraak met een klant. Naast haak-verslaafde ben ik namelijk ook doula: ik begeleid mensen op emotioneel, psychisch en fysiek vlak, in het traject van zwangerschap(swens), bevalling en kraamtijd. Ik heb een afspraak met een mama van een dochtertje van 4 die in januari een zoontje verwacht. Haar vriend en moeder zijn ook bij de afspraak en we praten de hele avond over allerlei bevallingsonderwerpen. Er valt zoveel te vertellen op dat gebied! Ergens tijdens het gesprek zegt de klant: “Ik krijg er gewoon bijna zin in!”

Met een tevreden gevoel rij ik in de avond naar huis. Ik vind het heerlijk om zo locatieonafhankelijk te kunnen werken, met mensen te mogen werken en om onderdeel uit te mogen maken van het creëren van een situatie waarin Een Mooie Bevalling mogelijk is.

5 januari

Feestje! Onze jongste, zoontje Alex, wordt vandaag 1! Hij heeft er zelf ook al vroeg zin in, staat om 4 uur op met mijn man, dus om 7 uur als de meiden wakker zijn, kruipt mijn man nog even in bed. We hangen daarna slingers op en ik bak een banaanbroodje voor ‘m. Dat levert nog even een lieve situatie op: de meiden vinden dat er cake móet zijn op zijn verjaardag, en wel meteen nú. Het is dan half 8 ‘s ochtends, en ik kom erachter dat het bakpapier op is.

We wonen in een hofje, met een hofjes-whatsappgroep. Daar vraag ik om bakpapier en één van de, voor de meiden toevallig vrij onbekende, buren heeft het liggen. Ze gaan, in het donker, met z’n tweetjes, zelf jasjes en laarsjes aan doen, en hand in hand lopen ze een paar deuren verder om het bakpapier voor hun broertje op te halen in alle vroegte. In de middag maakt de oudste dan ook nog een tekening die ze bij dezelfde buren door de brievenbus doet “omdat het zo super lief was dat we het bakpapier helemaal mochten hebben”. Heerlijk!

In de middag komt mijn schoonmoeder bij haar jarige kleinzoon op visite. Altijd gezellig! We praten over van alles, de kinderen worden verwend en we lopen nog even een rondje buiten. De dag vliegt om!

Nieuw sjaal-project, vinden jullie het wat?

6 januari

Zo jarig als hij gisteren was, zo ziek is hij vandaag. Alex heeft hoge koorts, ‘s nachts al, en spuugt overdag een paar keer alles onder. De eerste keer toen hij in de draagzak zat, gelukkig niet de draagzak vies, maar ik en hij zaten helemaal onder. Dan ben ik zó blij dat mijn man bijna alleen maar vanuit huis werkt! Hij kon even met de meiden broodjes eten, terwijl ik boven Alex schoonmaakte. Die leverde ik daarna weer beneden af, zodat ik boven alles schoon kon maken, een wasmachine met ondergespuugde kleren aan kon zetten en even schoon kon douchen. Dat kán vast ook allemaal als je alleen thuis bent, maar met z’n tweetjes is dit echt veeeel fijner.

Toen ik weer beneden kwam, was papa met Alex op de arm ijsberend de meiden aan het voorlezen. Lekker multitaskend! Ik zei, al grappend: “Geef mij Alex maar weer, in het ergste geval spuugt ie me gewoon meteen weer onder.” Ik krijg hem terug in mijn armen en, je raadt het al, meteen weer een volle lading spuug. Arm kind! Papa en ik moesten natuurlijk ongelofelijk lachen!!

In de avond haak ik een uurtje met een goede vriendin en kruip ik vroeg in bed.

7 januari

Alex is gewoon weer beter gelukkig, maar wat een geruzie vandaag! De meiden bekvechten continue om van alles en het voelt een beetje als dweilen met de kraan open. Sommige dagen zijn nu eenmaal zo…

Om het een beetje te doorbreken gaan we lekker met de loopfietsen naar buiten. Alex in een skipak en een poncho gewikkeld in de kinderwagen, met een regenkap op de wagen. Normaal doe ik niet zo moeilijk of voorzichtig, maar aangezien hij gisteren nog koorts had, pak ik ‘m nu wat steviger in. De stemming slaat gelukkig goed om van het buiten zijn! Eén van mijn motto’s voor dit jaar is :

Move a muscle, move a mood

Kom in beweging als je humeur beroerd is, daar knapt het vaak van op. En dat was vandaag ook zo!

Ik doe trouwens mee aan een “1000 uur naar buiten in 2020” challenge met de kinderen en heb daar een leuke, inkleurbare, PDF voor gemaakt. Het idee is dat je ‘m uitprint, en dan met de kleur van de maand één vakje inkleurt voor een uurtje buiten. Ik tel alle dingen aan het eind van de dag bij elkaar op: dus 10 min fietsen naar speeltuin, 10 min spelen, 10 minuten terug, is een half vakje samen.

Download hier de PDF: 1000 uur buiten

In de avond reageer ik op alle lieve berichten op Facebook en rond ik een online cursus af over vindbaarheid in zoekmachines. Ik vind het leuk om me bij te scholen op allerlei vlakken en doe eigenlijk op elk moment wel een cursus ergens. Nu dus een hele serie over vindbaarheid en zoekvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van mijn website. Want daar valt nog een boel te verbeteren….

 

8 januari

Deze week lees ik ook van alles! Een kort boekje, “Wodka-Jus” van Loes den Hollander. Geinig als je een uurtje over hebt, niet echt een mega-aanrader door de voorspelbaarheid. Wat ik wél een gaaf boek vond, was Good Habits, Bad Habits van Wendy Wood, over voornemens en gewoontes en hoe die te veranderen. Die kan ik echt aanraden als je wilt veranderen, maar steeds in dezelfde oude patronen vervalt. Het is geen “zo-moet-het” boek, maar wel een “zo-werkt-het” boek. Doordat je snapt wat de processen rondom gewoontes en patronen zijn, kun je ze wellicht ook makkelijker doorbreken.

Good Habits Bad Habits

Ik las ook het boek “Night School” van Lee Child uit. Ik hoopte de Jack Reacher serie heel goed te vinden, want ik vind het altijd zo leuk als je veel boeken achter elkaar met dezelfde persoon kunt lezen. Dit was, in chronologische volgorde, het tweede boek in de serie, maar ik werd er niet blij van. Ik denk niet dat ik het derde boek ga lezen.

Ik ben begonnen met het lezen van “Krijg nou Tieten” van Claudia de Breij, en het lezen van “Dune” van Frank Herbert. Volgende week weet ik of die bevallen zijn 😉

9 januari

Mijn moeder komt een dagje langs. In de ochtend gaan we weer spelen bij Bolderburen, waar ook de burgemeester van Culemborg toevallig is. Het is er gezellig druk en de meiden willen alle spelletjes bekijken. Zo blijkt er een kinderversie van Colonisten van Catan te zijn! Alleen doordat de spelregels ontbreken komen we niet zo ver…

In de middag pak ik Carolientje alvast in voor Lena’s verjaardag van morgen en ga ik verder met de Havana CAL. Die heeft een heeeeele tijd in een kratje gelegen terwijl ik aan andere projecten werkte. Hij was me te warm voor de zomer en daarna kwam ik er steeds niet aan toe. Nu heb ik ‘m weer uit het stof gehaald, de juiste haaknaaldmaat erbij uitgevogeld en kan ik er weer mee verder. Want hij is zo mooi! Onderstaande foto is met de ontwerpster erbij, schitterend he!

Afbeeldingsresultaat voor havana cal wall

10 januari

Vandaag is onze Lena jarig, ze wordt 3! Ze krijgt popje Carolientje, met het Frozen wintersetje. Ook maken we uiteraard samen een taart en zingen we liedjes voor haar. Zondag komt alle familie op bezoek voor de verjaardagen van Alex en Lena.

Het is voor mij een gewone werkdag, dus ik schrijf dit blog en daarnaast vertaal ik deel 2 van de Dahlia CAL.

Ook plan ik vast berichten op Facebook in voor de komende dagen. Oh, en de leuke Hexagonnen van Attic24 zijn ook online gekomen vandaag!

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Janneke Menkveld

Friday 17th of January 2020

Haak je bij deel 2 een of twee toeren per kleur?

Iris van Meer

Tuesday 21st of January 2020

Je haakt altijd twee toeren per kleur bij dit patroon <3

Ria Rietveld

Friday 17th of January 2020

voor het eerst je blog gelezen wat leuk ,wel sportief dat je de kleine weer overnam van je man kon je weer aan de bak om je te verschonen.

Iris van Meer

Tuesday 21st of January 2020

Ach, het was vooral handig als hij onze middelste naar bed kon brengen, zodat de jongste niet te vaak heen en weer bewogen hoefde te worden, ivm het spugen. Maar toch spuugde hij helaas weer. Wij vonden het allebei heel grappig, maar voor Alex was het natuurlijk best sneu...

Comments are closed.