Skip to Content

Review: Carolientje

Review: Carolientje

Haakpakket Carolientje van Caro’s Atelier

Mijn dochter Lena wordt in januari 2020 3 jaar, en daarom haak ik voor haar een aankleedpopje. Ze is helemaal super dol op poppen, al meer dan een jaar, en sleept ze overal mee naar toe. Ze slapen in haar bed, worden overdag regelmatig in en uit een poppenwiegje gehaald, moeten mee in de tas, naar het zwembad, naar opa en oma, etc. en ook bij de gastouder wordt er vooral met de poppen gespeeld. Tijd voor een popje dat écht helemaal van haar is en niet gedeeld hoeft te worden met grote zus of vriendinnetjes: een verjaardagscadeautje!

Carolientje dus! Een aankleedpopje van de (web)wolwinkel Caro’s Atlier. Het is een popje van ongeveer 20 centimeter hoog met knotjes, met ondergoed aan, wat met verschillende aankleedsetjes steeds weer vernieuwend te versieren is.

Carolientjes haakpakket

Het basispakket bestaat uit een keurig verzorgd doosje, met daarin al het materiaal om drie verschillende dingen te haken: Carolientje zelf, een jurkje voor Carolientje en een tasje met op de buitenkant ook een jurkje waar je Carolientje in kunt hangen. De knoopjes, de garens en het patroon zitten in het pakket, je moet zelf alleen knuffelvulling en de juiste haaknaalden, stopnaald en schaar hebben. Het patroon is ook los beschikbaar.

Het popje haken

Ik vond het een ontzettend leuk patroon om te haken. De knotjes zijn weer eens wat anders dan het “normale” strengenhaar, waardoor het hoofdje van Carolientje ook goed rechtop blijft. Bij veel gehaakte poppen zijn de hoofden door de haren zo zwaar, dat ze lelijk naar achteren “vallen” op de nek. Niet bij Carolientje dus!

Ik vind het ook leuk dat ze wimpertjes heeft, dat geeft net iets meer karakter. Doordat ze geen (lachend) mondje heeft, kunnen kindjes ook alle emoties die ze willen op het popje projecteren, dat vind ik ook een grote pré!

Carolientjes tas

Het haken van het witte tasje is wat saai, maar ja, een spectaculair patroon had denk ik ook een beetje afgedaan aan het idee van een aankleedpop. Even doorbijten dus! Het resultaat is wel heel leuk: alle kleertjes van Carolientje kunnen in het tasje bewaard worden en Carolientje kan er buiten aan hangen, zodat ze van alles kan zien als ze mee op stap genomen wordt. En misschien past er hier thuis ook wel haar flesje, of dekentje, of wat mijn dochter er nog allemaal te sjouwen bij verzint, in…

Carolientjes jurkje

In het basispakket zit ten slotte ook nog het patroon van een jurkje. Je maakt dus twee jurkjes: de ene komt op het tasje en is plat, de andere kan bij Carolientje aan en haak je in het rond. Het jurkje kan niet over het hoofdje, maar kan wel van onder naar boven aan gelukkig.

Conclusie

Ik vond het super leuk om Carolientje te haken met al haar toebehoren. Ik denk dat ik er ongeveer 15 uur mee bezig ben geweest, dus zeker waar voor mijn geld! Ik zal over een paar weken nog een update geven van wat mijn dochtertje ervan vindt 🙂

>> Koop het pakket van Carolientje hier (en steun daarmee deze website een beetje <3) <<

Er zijn ook aankleedsetjes voor Carolientje! Het eerste setje wat ik voor haar haakte is het Frozen Wintersetje, daarvoor volgt de review snel!