Skip to Content

Week 11 – 2020

Week 11 – 2020

Samenwerking Hook to Hook, rits in haakwerk en buitenspelen

Ik ben zoooo blij dat ik dit berichtje voor jullie kan typen!

Ik werd twee weken geleden benaderd door Hilly van Hook to Hook. Zij vroeg naar de uitleg van mijn corner to corner dekentje…

Dat dekentje ligt hier elke dag op het bed van mijn jongste zoontje en wordt intensief gebruikt!

Hilly wilde de uitleg van de techniek graag gebruiken voor haar dekens, zei ze in de mail.

Toen ben ik Instagram eens ingedoken en vond ik haar profiel en toen viel ik ook zo ongeveer van mijn stoel!

Klik hier om naar het Instagram profiel van Hook to Hook te gaan!!

Wat een ongelofelijk gave projecten!

Ik laat jullie even een paar fotootjes zien…

Hilly gebruikt de corner to corner techniek, maar dan op een andere manier, zonder allemaal losse klosjes. Veel te ingewikkeld om hier zo even uit te leggen, maar wel heel gaaf! Bovenstaande foto heeft allemaal prachtige Delfstblauwe huisjes….

…en in deze foto zie je wat je met kleuren en banen kunt bereiken.

Ik ben dus een beetje heel erg verliefd geworden op deze schitterende patronen! Ga echt even naar Instagram om bij haar te kijken en haar te volgen!!

Hilly lukt het alleen niet goed om het uit te schrijven. Ze zit barstensvol prachtige ideeën, zegt zelf van elke deken “deze is eigenlijk heel simpel” en heeft nog wel voor 100 jaar projectideeën in haar creatieve brein.

Gisteren ben ik daarom naar haar toegereden. Dat was nogal een eindje, maar het was het dubbel en dwars waard. We hebben samen heerlijk gekeuveld over onze grote gedeelde passie: haken! We hebben door een enorme stapels dekens heen gekeken, waarbij Hilly steeds uitlegde welke technieken en garens ze gebruikt heeft voor die dekens. Mijn hoofd duizelde er van: wat een kleurenpracht en wat een supergave patronen! Ze gebruikt de corner to corner manier, maar echt op haar eigen unieke manier.

Samenwerking

We hebben gisteren besloten te gaan samenwerken! Ik ga de patronen maken bij de dekens van Hilly. Die PDF-bestanden verkopen we dan aan jullie en we delen de opbrengsten. Ik ben volop bezig met het tekenen en rekenen aan de eerste deken…

Van elke stap komt dan weer een close-up foto, zodat de corner to corner techniek voor iedereen haalbaar is!

De voorbeelddeken ga ik haken van Scheepjes Merino Soft, een heerlijk zacht garen. Ik heb keurige proeflapjes gemaakt en besloten haaknaald 4,5 mm te gaan gebruiken!

Is je nieuwsgierigheid al een beetje geprikkeld…..?

Hier komen een paar foto’s van de deken tot nu toe….

Van dichtbij ziet de corner to corner techniek er zo uit…

Ik zou willen dat jullie door het scherm heen konden raken om te voelen hoe heeeeeerlijk zacht een aaibaar en knuffelbaar en heerlijk deze deken aan het worden is!

Rits in haakwerk

Deze week heb ik ook de tutorial afgemaakt voor het inzetten van een rits in een gehaakt patroon.

Wil je weten hoe dat moet? Bekijk dan deze tutorial voor het inzetten van een rits in haakwerk. 

Volgende week laat ik ook het verschil zien tussen mijn gehaakte vest met knopen en met rits… Ik vind de knopen namelijk niet zo mooi op mijn lijf…

Ik voel me dan een beetje een rollade, als knopen zo gaan staan. Ken je dat ?

Buitenspelen

En dan nog een foto van mijn jongste met heerlijke modder aan zijn handen. Er wordt bij ons direct achter het huis gebouwd en die hekken zijn leuk speelgoed als je nog niet kunt lopen.. 😉

Komende week

Komende week publiceer ik het patroon van de Spring Blush sjaal, een foto van de rits in mijn vest en wellicht nog een sneakpeek van een Hook to Hook patroon!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!