Deel 18

Seaside deken – Deel 18

De Seaside deken is gemaakt door Coastal Crochet en vandaag haken we deel 18. Klik hier voor de algemene instructies en klik hier voor het vorige deel.

IMG_5693

Week 18! ?

Deze week beginnen we weer met “Lange golf”-toeren voordat we met wat V-steken verder gaan…

Maar eerst de samenvatting van de Instagram van deze week. Schitterende kleurencombinaties, maar zeker ook heel kunstig gefotografeerd! Heel erg gaaf geworden al die voorbeelden! De middelste foto is in Korea gemaakt, gaaf he?

Je zult die laatste golf wel hebben zien aankomen al…. ????

Toer 74: 1 losse, keer om, vaste in dezelfde steek. 1 halfstokje in volgende 2 steken. *(2 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 stokjes, 2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes). Herhaal vanaf * tot einde, de laatste steek is een halfstokje.

Toer 75: 1 losse, keer om, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek tot einde.

Nu gaan we weer een paar toeren V-steken doen. Ik was me aan het bedenken waar die strepen symbool voor staan en ik heb strandstoelen gekozen. De V-tjes kunnen de frames van de stoelen symboliseren 🙂

Deze oude, gestreepte stoel past goed met welke kleuren jij dan ook kiest! ?

Toer 76: 3 lossen, keer om, volgende steek overslaan. 2 stokjes in volgende steek. *1 steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek. Herhaal vanaf * tot einde toer, eindig met een stokje in de laatste steek van de toer en wissel naar andere kleur. [89 groepjes van 2stokjes, met 1 stokje aan beide zijden]

Nu gaan we V-tjes maken tussen de steken van de vorige toer.

Toer 77: 3 lossen, keer om. 1 steek overslaan. *2 stokjes tussen de stokjes van de vorige toer, herhaal vanaf * tot einde. Eindig met stokje in laatste steek. Wissel bij de laatste steek van kleur.

img_5685

Veel haakplezier…. ?