Skip to Content

CAL – #9

CAL – #9

Een Mooi Gebaar CAL – #9 – 9 januari

Deze granny is geïnspireerd op een patroon op Ravelry van Made By Murray. De link daarnaartoe vind je hier. Als je van haken houdt, kijk dan vooral eens rond op Ravelry, er is zoveel te zien! De granny van de Een Mooi Gebaar CAL van 8 januari vindt u hier, de granny van de Een Mooi Gebaar CAL van 10 januari is hier.

De kleuren van deze granny zijn Turqoise (65), Sapphire (68) en Amethyst (58).


Wisten jullie dat er een PDF patroon beschikbaar is van deze CAL? Voor €15 per halfjaar of €24 voor het hele jaar? Dan steun je mij én heb je alle patronen – zonder advertenties – bij elkaar in één bestand. Handig toch? Hier kun je ‘m aanschaffen!


Toer 1

2 lossen, 6 vasten in eerste losse. Je sluit de toer niet. (Je kunt ook beginnen met een magische ring met 6 vasten erin).

Toer 2

2 vasten in elke vaste. Halve vaste in eerste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Wissel van kleur. *7 lossen, 2 steken overslaan, 1 vaste* x 3. 7 lossen, halve vaste in beginlosse. Halve vaste in lossenruimte.

Toer 4

*1 vaste, 1 halfstokje, 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes, 1 halfstokje, 1 vaste* in elke 7-lossenruimte. Halve vaste in beginvaste. Hecht af.

Toer 5

Hecht een nieuwe kleur aan in de hoek. Staand-stokje, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte voor de hoek. *2 lossen, (stokje, 2 lossen, stokje) in ruimte tussen de vasten van vorige toer, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 3-lossenruimte voor de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 6

Hecht met een nieuwe kleur aan in een willekeurige hoek. (Staand-stokje, 2 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes) in dezelfde hoekruimte. *3 lossen, 3 stokjes in middelste 2-lossenruimte, 3 lossen, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met een halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 7

1 vaste in elke steek, 3 vasten in de 3-lossenruimtes op de zijkanten, (vaste, 3 lossen, vaste voor de hoek. Halve vaste in beginvaste.

 Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina