Skip to Content

CAL – #86

CAL – #86

Een Mooi Gebaar CAL – 27 maart – #86

Deze maand sluiten we weer af met een heleboel bloempjes. Deze Hawaaiaanse bloem is ook weer tof, toch? Hier is de link: Hawaiïan flower van Ravelry. 


2samengehaaktestokjes: sla de draad om de naald, steek naald in steek en haal lus op, sla de draad om de naald, haal lus door 2 lussen, sla de draad om de naald, steek naald in de volgende steek en haal lus op, sla de draad om de naald, haal lus door 2 lussen, sla de draad om de naald, haal lus door alle 3 de lussen. De laatste stap van de stokjes doe je pas op het eind in 1x.

Stokje + dubbelstokje + stokje samen afhaken: sla de draad om de naald, steek naald in steek en haal lus op, omslag, haal lus door 2 lussen, sla 1 steek over, sla de draad twee keer om de naald, steek naald in de volgende steek en haal lus op, sla de draad om de naald, haal lus door 2 lussen, sla de draad om de naald, haal lus door 2 lussen, sla 1 steek over, omslag, steek naald in volgende steek en haal lus op, sla de draad om de naald, haal lus door 2 lussen, sla de draad om de naald, haal lus door alle 3 de lussen.


Toer 1

Haak 6 lossen en sluit met een halve vaste tot een ring, haak in deze ring 12 vasten en sluit de toer met een halve vaste. Hecht de draad af.

Toer 2

Hecht aan met een staande-vaste in een willekeurige steek, *1 vaste, 11 lossen, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste, 1 losse, 1 vaste*, herhaal *-* 2x, 1 vaste, 11 lossen, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste, 1 losse, sluit met een halve vaste.

Toer 3

*haak 18 stokjes in de 11-lossenruimte, halve vaste in 1-losseruimte*, herhaal *-* 4x totaal, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 4

Begin in een eerste stokje van een bloemblad met een contrasterende kleur met een staande-vaste, 8 vasten, 3 lossen, 9 vasten, 1 verlengde-vaste in de lossenruimte van toer 2,.*9 vasten, 3 lossen, 9 vasten, 1 vaste in de losseruimte van toer 2*, herhaal *-* nog 2x en sluit met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 5

Haak deze toer in de achterste lussen en om de lossenruimtes; hecht aan met een staande vaste in een 3-lossenruimte, 2 lossen, 1 vaste in dezelfde lossenruimte, *4 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes samen afhaken, (1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje) samen afhaken (zie omschrijving), 2 stokjes samen afhaken, 2 halfstokjes, 4 vasten, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in 3-lossenruimte,  herhaal vanaf * nog 3x maar laat de laatste hoeksteken achterwege en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 6

1 losse, 1 vaste in dezelfde steek,* (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoek, 7 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 7 vasten*, herhaal van *-* nog 3x, maar vervang de laatste vaste voor een halve vaste in de eerste vaste. Hecht de draad af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lilac, Opaline Glass en Lavender.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar. Veel haakplezier!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!