Skip to Content

CAL – #84

CAL – #84

Een Mooi Gebaar CAL – 25 maart – #84

Shell striped granny square, weer een leuk en vrij eenvoudig patroon van Ravelry. Veel haakplezier!


Toer 1

Met kleur 1 haak in een magische ring, 3 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 3x (3 stokjes, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse en hecht af.

Toer 2

Begin met kleur 2 in een 2-lossenruimte met een staand-stokje, (1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde lossenruimte, 3 stokjes, *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende lossenruimte, 3 stokjes*, herhaal *-* nog 2x, sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 3

Hecht aan met kleur 3 met een staand-stokje in een 2-lossenruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde lossenruimte, 3 steken overslaan, 3 stokjes in volgende steek, 3 steken overslaan, *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende lossenruimte, 3 steken overslaan, 3 stokjes in volgende steek, 3 steken overslaan*, herhaal *-* nog 2x, sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 4

Hecht aan met kleur 2 met een staand stokje in een 2-lossenruimte, (1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde ruimte, 9 stokjes, *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in volgende lossenruimte, 9 stokjes*, herhaal *-* nog 2x en sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Hecht aan met kleur 3 met een staand-stokje in een 2-lossenruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte, sla 3 steken over, 3 stokjes in volgende steek,

Sla 2 steken over, 3 stokjes in volgende steek,

Sla 2 steken over, 3 stokjes in volgende steek, Sla 3 steken over,

*(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende 2-lossenruimte,

Sla 3 steken over, 3 stokjes in volgende steek,

Sla 2 steken over, 3 stokjes in volgende steek,

Sla 2 steken over, 3 stokjes in volgende steek,

Sla 3 steken over*, herhaal *-* nog 2x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek.

Toer  6

1 losse, vaste in dezelfde steek, 2 vasten, *(1 vasten, 2 lossen, 1 vasten) in lossenruimte, 15 vasten*, herhaal *-* rondom, sluit met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum en Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!