Skip to Content

CAL – #52

CAL – #52

In deze granny haak je met twee kleuren in vijf toeren een vierkantje. Je gebruikt weer vaak de bullionsteek.

Veel mensen hebben moeite met de bullionsteek. Daarom heb ik een YouTube filmpje ervan gemaakt:


Bullionsteek: Sla de draad losjes 8 keer om de naald heen, naald door de steek, haal een draad door de steek heen, sla de draad om en haal door 8 lusjes heen, sla de draad om en haal door de laatste drie lusjes heen.


Toer 1: A

2 lossen, 8 vasten in eerste losse. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 2: A

3 lossen, in dezelfde steek doe je een bullionsteek. In elke steek doe je 2 bullionsteken. Sluit de toer met een bullionsteek in de steek waar de 3 lossen en allereerste bullionsteek in zitten. Aan het eind van de toer heb je dan 16 bullionsteken. Halve vaste in bullionsteek en wissel daarbij van kleur.

Toer 3: B

3 lossen, bullionsteek in dezelfde steek. 2 bullionsteken in elke steek rondom. Sluit de toer met een bullionsteek in de steek waar je 3 beginlossen en allereerste bullionsteek in zitten. 32 bullion steken totaal. Halve vaste in eerste bullionsteek en wissel daarbij van kleur.

Toer 4: A

1 losse. 2 vasten in dezelfde steek. We maken nu een vierkant. *Vaste in volgende steek, vaste en halfstokje in volgende steek, halfstokje in volgende steek, in de volgende steek komt de hoek: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halfstokje in volgende steek, halfstokje en vaste in volgende steek, vaste in volgende steek, 2 vasten in volgende steek*. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 5: A

1 losse, 1 vaste in elke steek, in de hoek doe je 3 vasten. Halve vaste in beginvaste, hecht af en werk de draadjes weg.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire en Opaline Glass.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!