In deze granny haak je met twee kleuren in vijf toeren een vierkantje. Je gebruikt weer vaak de bullionsteek.


Bullionsteek: Sla de draad losjes 8 keer om de naald heen, naald door de steek, haal een draad door de steek heen, sla de draad om en haal door 8 lusjes heen, sla de draad om en haal door de laatste drie lusjes heen.


Toer 1: A

2 lossen, 8 vasten in eerste losse. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 2: A

3 lossen, in dezelfde steek doe je een bullionsteek. In elke steek doe je 2 bullionsteken. Sluit de toer met een bullionsteek in de steek waar de 3 lossen en allereerste bullionsteek in zitten. Aan het eind van de toer heb je dan 16 bullionsteken. Halve vaste in bullionsteek en wissel daarbij van kleur.

Toer 3: B

3 lossen, bullionsteek in dezelfde steek. 2 bullionsteken in elke steek rondom. Sluit de toer met een bullionsteek in de steek waar je 3 beginlossen en allereerste bullionsteek in zitten. 32 bullion steken totaal. Halve vaste in eerste bullionsteek en wissel daarbij van kleur.

Toer 4: A

1 losse. 2 vasten in dezelfde steek. We maken nu een vierkant. *Vaste in volgende steek, vaste en halfstokje in volgende steek, halfstokje in volgende steek, in de volgende steek komt de hoek: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halfstokje in volgende steek, halfstokje en vaste in volgende steek, vaste in volgende steek, 2 vasten in volgende steek*. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 5: A

1 losse, 1 vaste in elke steek, in de hoek doe je 3 vasten. Halve vaste in beginvaste, hecht af en werk de draadjes weg.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire en Opaline Glass.