Skip to Content

CAL – #364

CAL – #364

Een Mooi Gebaar CAL – #364 – 30 december

Hoeveel oliebollen hebben jullie al op ;)? Ik wilde een beetje eindigen waarmee we begonnen zijn, dus dit is weer bíjna een normale granny square 🙂

Toer 1

14 lossen, vaste in 2e losse vanaf de naald. Vaste in elke losse tot het einde. [13 vasten]

Toer 2

3 lossen, keer om, 2 stokjes in dezelfde steek. *1 losse, 2 steken overslaan, 3 stokjes in volgende steek. Herhaal vanaf * tot einde toer. Hecht af.

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-stokje met de verkeerde kant van het werk naar je toe. *1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte. Herhaal tot einde, sluit met een stokje in de derde beginlosse van de vorige toer. Hecht af.

Toer 4 

Hecht nieuwe kleur aan met staand-stokje met de verkeerde kant van het werk naar je toe. 2 stokjes in eerste lossenruimte. *1 losse, 3 stokjes in volgende ruimte. Herhaal tot einde, eindig met 2 stokjes in de laatste lossenruimte, stokje in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Herhaal toer 3.

Toer 6

Herhaal toer 4.

Toer 7 

Herhaal toer 3.

Toer 8

Herhaal toer 4, maar hecht niet af.

Toer 9

Keer om, 1 losse. vaste in elke steek, sla de lossenruimtes over.

Toer 10

Kijk naar de oppervlakte van je vierkant en bepaal of je een toer vasten, halfstokjes of stokjes nodig hebt. Iris haakte hier met halfstokjes een randje. Hecht in de hoek aan met een staand-halfstokje. (2 halfstokjes, 3 lossen, 3 halfstokjes) in dezelfde steek. 2 steken overslaan, 3 halfstokjes in de volgende steek. Herhaal rondom, met steeds 6 groepjes van 3 halfstokjes per zijde. Hecht af en werk de draadjes weg.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina