Skip to Content

CAL – #359

CAL – #359

Een Mooi Gebaar CAL – #359 – 25 december

Puffsteek : 5 keer omslaan, insteken, omslaan, terughalen.

Halfdubbelstokje: draad twee keer omslaan, naald in steek, lusje optrekken, (je hebt nu 4 lusjes op de naald), draad omslaan en door 2 lusjes heentrekken (je hebt nu 3 lusjes op de naald), draad omslaan en door alle drie de lusjes heentrekken.

Toer 1

Magische ring, 3 lossen, 11 stokjes. Halve vaste in derde losse. [12 stokjes]

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in elke steek, eindig met een stokje in dezelfde steek als de 3 lossen, halve vaste in derde beginlosse, hecht af. [24 stokjes]

Toer 3

Hecht aan met een staand-stokje in een willekeurige steek in de nieuwe kleur. Stokje in dezelfde steek. *Puffsteek in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek. Herhaal rondom. Halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht niet af (foutje op de foto!) [12 puffsteken, 24 stokjes]

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elk stokje en 2 vasten in elke puffsteek. Halve vaste in beginlosse. Hecht af en werk de draadjes weg.

Toer 5

Staande-vaste met eerste kleur in tweede vaste van een twee-vasten-groepje van toer 4. Vaste in dezelfde steek. *1 vaste in de volgende 3 steken, 2 vasten in de volgende steek. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in eerste vaste.

Toer 6

1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in volgende steek. *2 halfstokjes, 2 stokjes, halfdubbelstokje, (dubbelstokje, 3 lossen, dubbelstokje) in volgende steek, halfdubbelstokje, 2 stokjes, 2 halfstokjes, 4 vasten. Herhaal vanaf * rondom, eindig met 2 vasten en een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af en werk de draadjes weg.

De versieringsrand

Met de derde kleur, haak 100 lossen, laat een flink lang eind draad over voor als je misschien meer lossen moet haken. Begin ergens in het midden van de krans. Schuif een stopnaald om het eind van je lossenketting en naai de versiering om de krans heen. Begin onder een puffsteek, draai naar boven tot het eerste stokje (van de twee) aan de rechterkant van de puffsteek, herhaal rondom.

De Knoop

24 lossen. *stokje in vierde losse vanaf de naald, stokje in volgende losse, halfstokje in volgende losse, vasten tot einde. Weer 24 lossen haken, herhaal vanaf *. Laat de uiteindjes over.

Maak een knoopje en gebruik de uiteindjes op de knoop op de krans te naaien. Werk alle draadjes weg. Als de knoop te kort of te lang is, haak dan (twee keer) meer dan 24 lossen.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina