Skip to Content

CAL – #357

Een Mooi Gebaar CAL – #357 – 23 december

Toer 1

Magische ring, met daarin: begin4stokjescluster, 4 lossen, (4stokjescluster in de ring, 4 lossen) 5 keer, halve vaste in begincluster. Hecht af. [6 clusters, 6 4-lossenruimtes]

Toer 2

Staand-halfstokje in willekeurige lossenruimte met nieuwe kleur, 3 halfstokjes in dezelfde ruimte. 4 halfstokjes in elke ruimte, halve vaste in tweede beginlosse. Hecht af. [24 halfstokjes]

Toer 3

Hecht een nieuwe kleur aan met een staand-2stokjescluster in een willekeurige ruimte tussen de 4halfstokjesgroepen. 3 lossen, 2stokjescluster bovenin het 2stokjescluster dat je net gehaakt hebt. 2stokjescluster in dezelfde ruimte als waar het staand-2stokjescluster in zat. *4 lossen, 2stokjescluster in volgende ruimte, 3 lossen, 2stokjescluster in zojuist gehaakte 2stokjescluster, 2stokjescluster in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokjescluster om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 4

Start met een nieuwe kleur met een staande-vaste in een willekeurige 4-lossenruimte. *Verlengd-stokje in elk halfstokje van toer 2, waarbij je de 4-lossenruimte insluit, vaste in dezelfde 4-lossenruimte, 2 lossen, vaste in volgende 4-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, duw de clusters naar voren. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan met een staand-stokje in een willekeurige 2-lossenruimte achter een cluster, 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Reliëfstokje-achter in elk van de volgende 6 steken, 4 stokjes in volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje.

Toer 6

4 lossen, dubbelstokje in volgende steek, *stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende 2 steken, vaste in volgende 3 steken, halfstokje in volgende 2 steken, stokje in volgende 2 steken, dubbelstokje in volgende 2 steken, 3 lossen, dubbelstokje in volgende 2 stokjes. Herhaal rondom, halve vaste in vierde beginlosse om toer te sluiten.

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!