Skip to Content

CAL – #357

CAL – #357

Een Mooi Gebaar CAL – #357 – 23 december

Toer 1

Magische ring, met daarin: begin4stokjescluster, 4 lossen, (4stokjescluster in de ring, 4 lossen) 5 keer, halve vaste in begincluster. Hecht af. [6 clusters, 6 4-lossenruimtes]

Toer 2

Staand-halfstokje in willekeurige lossenruimte met nieuwe kleur, 3 halfstokjes in dezelfde ruimte. 4 halfstokjes in elke ruimte, halve vaste in tweede beginlosse. Hecht af. [24 halfstokjes]

Toer 3

Hecht een nieuwe kleur aan met een staand-2stokjescluster in een willekeurige ruimte tussen de 4halfstokjesgroepen. 3 lossen, 2stokjescluster bovenin het 2stokjescluster dat je net gehaakt hebt. 2stokjescluster in dezelfde ruimte als waar het staand-2stokjescluster in zat. *4 lossen, 2stokjescluster in volgende ruimte, 3 lossen, 2stokjescluster in zojuist gehaakte 2stokjescluster, 2stokjescluster in dezelfde ruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokjescluster om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 4

Start met een nieuwe kleur met een staande-vaste in een willekeurige 4-lossenruimte. *Verlengd-stokje in elk halfstokje van toer 2, waarbij je de 4-lossenruimte insluit, vaste in dezelfde 4-lossenruimte, 2 lossen, vaste in volgende 4-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, duw de clusters naar voren. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan met een staand-stokje in een willekeurige 2-lossenruimte achter een cluster, 3 stokjes in dezelfde ruimte. *Reliëfstokje-achter in elk van de volgende 6 steken, 4 stokjes in volgende 2-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje.

Toer 6

4 lossen, dubbelstokje in volgende steek, *stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende 2 steken, vaste in volgende 3 steken, halfstokje in volgende 2 steken, stokje in volgende 2 steken, dubbelstokje in volgende 2 steken, 3 lossen, dubbelstokje in volgende 2 stokjes. Herhaal rondom, halve vaste in vierde beginlosse om toer te sluiten.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina