Skip to Content

CAL – #349

CAL – #349

Een Mooi Gebaar CAL – #349 – 15 december

Halverwege de maand december, de Sint-drukte achter de rug, de Kerstdrukte voor de deur. Zin in?

Toer 1 (goede kant)

Magische ring, 12 vasten in de ring.

Toer 2 (verkeerde kant)

1 losse, keer om, (vaste, dubbelstokje) in elke steek rondom. Hecht af.

Toer 3 (goede kant)

Hecht aan de goede kant met een staand-4stokjescluster in een dubbelstokje. (2 lossen, 4stokjescluster in volgende dubbelstokje), herhaal rondom. Sluit af met 2 lossen, halve vaste in eerste 4stokjescluster. Hecht af.

Toer 4 (goede kant)

Hecht aan met een staand-stokje in een willekeurige lossenruimte. 2 stokjes in dezelfde lossenruimte. *Reliëfdubbelstokje-voor rechts naast het eerste stokje, 1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal rondom. Hecht af.

Toer 5

Werk deze toer alleen in de achterste lussen. Hecht aan met een staand-halfstokje in het tweede stokje van een 3stokjesgroepje van de vorige toer. Halfstokje in volgende 2 steken. *Lossenruimte overslaan, vaste in volgende 4 steken. Lossenruimte overslaan, halfstokje in volgende 3 stokjes. Stokje in reliëfdubbelstokje-voor. In de lossenruimte: (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes). Stokje in volgende steek, halfstokje in volgende 3 stokjes. Herhaal vanaf * rondom.

Toer 6

1 losse, vaste in elke steek, (vaste, 2 lossen, vaste) in elke hoek. Hecht af en werk de draadjes weg.

 

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina