Skip to Content

CAL – #346

CAL – #346

Een Mooi Gebaar CAL – #346 – 12 december

De Vibrant Vintage CAL Reboot is ontworpen door CypressTextiles. Van haar staan diverse vertaalde patronen op de website. Zeker de moeite waard om eens iets van te haken!

Toer 1

Haak in een magische ring, begin2stokjescluster, (2 lossen, 2stokjescluster) 7 keer, 2 lossen, halve vaste in begin2stokjesclusters.

Toer 2

Ga met een halve vaste naar de lossenruimte: beginstokje, (3 stokjes in dezelfde ruimte, stokje in volgende ruimte) 8 keer, laatste stokje overslaan, halve vaste in beginstokje.

Toer 3

(vaste in volgende steek, 2 lossen, 1 steek overslaan) 16 keer, halve vaste in eerste vaste.

Toer 4

(vaste, 1 losse, 2 stokjes, 1 losse, vaste) in 16 ruimtes, sluit de toer niet.

Toer 5

Haal naald uit de lus, steek de naald van achter naar voren door eerste vaste van toer 4, trek de lus naar de achterkant van het werk. (3 lossen, werk achter de “blaadjes”, vaste in overgeslagen vaste van toer 3) 15 keer, 3 lossen, sluit toer met een halve vaste in de derde losse. Er zijn 16 ruimtes in deze toer, tel ze even na.

Toer 6

*3 vasten in ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte. Herhaal vanaf * 3 keer, halve vaste in eerste vaste.

Toer 7

Beginstokje in volgende steek (telt als halfstokje), *halfstokje in alle steken tot hoek, (2 halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoek, herhaal vanaf * 4 keer, halfstokje in alle steken tot begin, halve vaste in beginstokje.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina