Skip to Content

CAL – #342

CAL – #342

Een Mooi Gebaar CAL – #342 – 8 december

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 11 stokjes. Halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 2

Haak deze toer in de achterste lussen: 1 losse, 2 vasten in dezelfde steek, 2 vasten in elke steek rondom. Halve vaste in de achterste lus van de eerste vaste.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde steek. *Vaste in de voorste lus van de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek*. Herhaal * rondom, halve vaste in de voorste lus (van toer 1) onder de eerstvolgende vaste.

Toer 4

3 lossen, *(achter het werk) stokje in de achterste lus van de volgende vaste van toer 2 (dit is de steek waarin je in de vorige toer in de voorste lus werkte, (voor het werk) stokje in de voorste lus van de volgende vaste van toer 2 (dit is de steek waarin je in de vorige toer in de achterste lus werkte)*. Herhaal rondom, halve vaste in de achterste lus van de 3e beginlosse.

Toer 5

1 losse, 2 vasten in dezelfde steek, *2 vasten in de voorste lus van de volgende steek, 2 vasten in de achterste lus van de volgende steek (let goed op, want je slaat de volgende steek gemakkelijk over!)*. Herhaal rondom en halve vaste in de voorste lus van de eerste vaste (dit is de voorste lus van de laatste steek met de halve vaste van toer 4).

Toer 6

3 lossen, stokje in dezelfde steek, *(achter het werk) 2 stokjes in de achterste lus van de volgende steek van toer 4, (voor het werk) 2 stokjes in de voorste lus van de volgende steek van toer 4. Halve vaste in de achterste lus van de derde beginlosse.

Toer 7

1 losse, vaste in dezelfde steek. *Vaste in de voorste lus van de volgende steek, vaste in de achterste lus van de volgende steek*. Herhaal * rondom, halve vaste in de voorste lus (van toer 5) onder de eerstvolgende vaste.

Toer 8

3 lossen, stokje, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. *[+(stokje in de achterste lus van de volgende steek van toer 6, stokje in de voorste lus van de volgende steek van toer 6) 5x. Stokje in de achterste lus van de volgende steek van toer 6. + in de voorste lus van de volgende steek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes] 3x. Herhaal ++ nog 1x, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 9

halve vaste in de 2-lossenruimte, 1 losse, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) lossenruimte *vaste in elk stokje en (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoeklossenruimte*. Herhaal * rondom, maar sla de laatste 3 vasten over. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina