Skip to Content

CAL – #341

CAL – #341

Een Mooi Gebaar CAL – #341 – 7 december

 

Toer 1

Haak met kleur A in een magische ring: 3 lossen (= 1 stokje), 4 stokjes, 3 lossen, * 5 stokjes, 3 lossen *, herhaal van *-* 3x, halve vaste in de 3e beginlosse.  

Toer 2

* 4 lossen, 5 samengehaakte stokjes op de stokjes van de vorige toer, 4 lossen, 1 halve vaste in de lossenruimte, 4 lossen, 1 halve vaste in dezelfde lossenruimte *, herhaal ** 3x en hecht af.

Toer 3

Start met kleur B in de kleine 4-lossenlus tussen de blaadjes in: 3 lossen, haak in de 4-lossenruimte: (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes), 1 vaste aan de bovenkant van het blaadje, * haak in de volgende lossenruimte: (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes), 1 vaste aan de bovenkant van het volgende blaadje *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 halve vaste in de 3e beginlosse van het begin van de toer en hecht af.

Toer 4

Start met kleur C: haak in de vaste aan de bovenkant van het blaadje: (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes), * haak in de volgende kleine lossenruimte: 1 vaste, haak dan in de hoeklossenruimte: (4 halfstokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes) en haak in de volgende kleine lossenruimte: 1 vaste, haak in de vaste aan de bovenkant van het blaadje (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) *. Herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 vaste in de volgende kleine lossenruimte, haak dan in de hoeklossenruimte: (4 halfstokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes), 1 vaste in de volgende kleine lossenruimte en 1 halve vaste in de 2e beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Start met kleur D: 3 lossen, haak een stokje in elk stokje en in elke vaste en in elke lossenruimte. In de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).  Halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Janneke Menkveld

Saturday 8th of December 2018

Ik wil ook graag meedoen aan de cal die in januari begint.

Chris Anote

Friday 7th of December 2018

Leuk...alleen snap ik het systeem niet goed. Nu haak je dit vierkant, en dan? Of haak je elke dag 'n soortgelijk vierkant? Mag ik 'n beetje uitleg aub? Ik heb nog nooit meegedaan met een 'cal' ...? Dankjewel x

Iris van Meer

Saturday 8th of December 2018

Hallo Chris!

Je haakt elke dag van het jaar een ander patroontje voor een even grote granny square. Die zet je, gedurende het jaar, allemaal aan elkaar tot een (of meerdere) schitterende deken. Stel al je vragen gerust <3 Leuk dat je mee gaat doen!

Met warme groet,

Iris

Chantal Rozenblad

Friday 7th of December 2018

Leuk hoor

Joke

Friday 7th of December 2018

Wat leuk,ik doe in jan.graag mee!

Comments are closed.