CAL – #341

Een Mooi Gebaar CAL – #341 – 7 december

 

Toer 1

Haak met kleur A in een magische ring: 3 lossen (= 1 stokje), 4 stokjes, 3 lossen, * 5 stokjes, 3 lossen *, herhaal van *-* 3x, halve vaste in de 3e beginlosse.  

Toer 2

* 4 lossen, 5 samengehaakte stokjes op de stokjes van de vorige toer, 4 lossen, 1 halve vaste in de lossenruimte, 4 lossen, 1 halve vaste in dezelfde lossenruimte *, herhaal ** 3x en hecht af.

Toer 3

Start met kleur B in de kleine 4-lossenlus tussen de blaadjes in: 3 lossen, haak in de 4-lossenruimte: (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes), 1 vaste aan de bovenkant van het blaadje, * haak in de volgende lossenruimte: (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes), 1 vaste aan de bovenkant van het volgende blaadje *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 halve vaste in de 3e beginlosse van het begin van de toer en hecht af.

Toer 4

Start met kleur C: haak in de vaste aan de bovenkant van het blaadje: (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes), * haak in de volgende kleine lossenruimte: 1 vaste, haak dan in de hoeklossenruimte: (4 halfstokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes) en haak in de volgende kleine lossenruimte: 1 vaste, haak in de vaste aan de bovenkant van het blaadje (2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) *. Herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 vaste in de volgende kleine lossenruimte, haak dan in de hoeklossenruimte: (4 halfstokjes, 2 lossen, 4 halfstokjes), 1 vaste in de volgende kleine lossenruimte en 1 halve vaste in de 2e beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Start met kleur D: 3 lossen, haak een stokje in elk stokje en in elke vaste en in elke lossenruimte. In de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).  Halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

6 reacties op “CAL – #341”

 1. Leuk…alleen snap ik het systeem niet goed. Nu haak je dit vierkant, en dan? Of haak je elke dag ‘n soortgelijk vierkant? Mag ik ‘n beetje uitleg aub? Ik heb nog nooit meegedaan met een ‘cal’ …? Dankjewel x

  1. Hallo Chris!

   Je haakt elke dag van het jaar een ander patroontje voor een even grote granny square. Die zet je, gedurende het jaar, allemaal aan elkaar tot een (of meerdere) schitterende deken. Stel al je vragen gerust <3 Leuk dat je mee gaat doen!

   Met warme groet,

   Iris

   1. Dankjewel ?, nu begin ik het te begrijpen… natuurlijk, elke dag zo’n vierkantje dan heb je er vlug ‘n aantal bijeen, én daarna een fraaie deken of zoiets … Als er eens ‘n vierkant tussen zit met ‘n voor mij moeilijke steek, dan kan ik een ander haken … tóch?
    Lieve groetjes Chris

Reacties zijn uitgeschakeld.