Skip to Content

CAL – #338

CAL – #338

Een Mooi Gebaar CAL – #338 – 4 december

V-steek: stokje, 2 lossen, stokje

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

5 lossen (telt als stokje + 2 lossen), stokje in dezelfde steek, *1 losse, 1 steek overslaan, V-steek in de volgende steek*. Herhaal * nog 6x, 1 losse, 1 steek overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

Halve vaste in de 2-lossenruimte, 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *reliëfstokje voor om het volgende stokje, stokje in de 1-lossenruimte, reliëfstokje-voor om het volgende stokje, 3 stokjes in de 2-lossenruimte*. Herhaal * nog 6x. Reliëfstokje voor om het volgende stokje, stokje in de 1-lossenruimte, reliëfstokje voor om het volgende stokje. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

Halve vaste in het volgende stokje, 5 lossen (telt als stokje + 2 lossen), stokje in dezelfde steek. *2 lossen, 2 steken overslaan, reliëfstokje-voor om het volgende stokje, 2 lossen, 2 steken overslaan, V-steek in de volgende steek*. Herhaal * nog 6x, 2 lossen, 2 steken overslaan, reliëfstokje voor om het volgende stokje, 2 lossen, 2 steken overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Halve vaste in de 2-lossenruimte, (2 lossen, halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in dezelfde lossenruimte. (*halfstokje in de volgende steek, 2 halfstokjes in de 2-lossenruimte, 1 halfstokje in de volgende steek, [2 halfstokjes in de volgende 2-lossenruimte] 3x, 1 halfstokje in de volgende steek, 2 halfstokjes in de volgende 2-lossenruimte, halfstokje in het volgende stokje*, in de 2-lossenruimte: (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) 3x. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.