Skip to Content

CAL – #338

CAL – #338

Een Mooi Gebaar CAL – #338 – 4 december

V-steek: stokje, 2 lossen, stokje

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen, 15 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

5 lossen (telt als stokje + 2 lossen), stokje in dezelfde steek, *1 losse, 1 steek overslaan, V-steek in de volgende steek*. Herhaal * nog 6x, 1 losse, 1 steek overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

Halve vaste in de 2-lossenruimte, 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *reliëfstokje voor om het volgende stokje, stokje in de 1-lossenruimte, reliëfstokje-voor om het volgende stokje, 3 stokjes in de 2-lossenruimte*. Herhaal * nog 6x. Reliëfstokje voor om het volgende stokje, stokje in de 1-lossenruimte, reliëfstokje voor om het volgende stokje. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

Halve vaste in het volgende stokje, 5 lossen (telt als stokje + 2 lossen), stokje in dezelfde steek. *2 lossen, 2 steken overslaan, reliëfstokje-voor om het volgende stokje, 2 lossen, 2 steken overslaan, V-steek in de volgende steek*. Herhaal * nog 6x, 2 lossen, 2 steken overslaan, reliëfstokje voor om het volgende stokje, 2 lossen, 2 steken overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Halve vaste in de 2-lossenruimte, (2 lossen, halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in dezelfde lossenruimte. (*halfstokje in de volgende steek, 2 halfstokjes in de 2-lossenruimte, 1 halfstokje in de volgende steek, [2 halfstokjes in de volgende 2-lossenruimte] 3x, 1 halfstokje in de volgende steek, 2 halfstokjes in de volgende 2-lossenruimte, halfstokje in het volgende stokje*, in de 2-lossenruimte: (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) 3x. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina